Energieballetjes

Deze energieballetjes geven je rond vier uur echt weer een oppepper. Na enorm veel zoete recepten is het nu tijd voor een gezonde snack. Dit recept is echt enorm gemakkelijk om te maken. Je kunt het bijvoorbeeld meenemen naar school, of naar je werk, maar je kunt het ook trakteren bij de koffie of thee.

Energieballetjes

Ingrediënten (12 energieballetjes)

 • 100 gram noten
 • 100 gram dadels
 • kokos

Bereiding

Ontpit de dadels en week de dadels in warm water voor ongeveer 5 minuten.

Mix daarna met de staafmixer de dadels met de noten, kies zelf wat je lekker vind of gebruik een mix, tot een stevig mengsel. Zorg ervoor dat alles goed verkruimelt is. Maak er daarna met je handen een ‘deeg’ van. Rol hiervan ongeveer 12 balletjes.

Rol daarna deze balletjes door de kokos. Klaar is je snack!

Je kunt eventueel ook nog een eetlepel (of twee) cacao door het ‘beslag’ doen, dan krijg je soort bountys. Ook heel lekker. 🙂

Vind jij zulke ‘gezonde’ snacks lekker of ben je meer van de chocolade en de zoete baksels?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 Comments

 • Marinda 31 augustus 2016 at 14:31 Reply

  Het lijkt me heerlijk…alleen maak ik toch sneller iets zoets 🙂

  • Lianne 31 augustus 2016 at 14:41 Reply

   Ha Marinda, ja ik ook hoor. Alhoewel ik voor doordeweeks toch liever een wat gezondere snack neem. Alles voor de balans 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: