Een kwarktaart 2.0 is deze Charlotte Russe met aardbeien. Zelf vind ik het een leuk effect geven met de lange vingers eromheen en leuk voor de verjaardag van een jong kindje, want die kan goed mee-eten. Maar je kunt natuurlijk ook de lange vingers weglaten. Dat is geen probleem en maakt het zeker niet minder lekker.
Van tevoren was ik bang dat alle lange vingers eraf zouden vallen, maar dat viel allemaal mee. Zie je dit niet zitten doe dan de lange vingers meteen al in de springvorm voordat je de kwark erin giet. Zet hierbij eerst de lange vingers aan de zijkant en verdeel dan de cake over de onderkant. Daarna giet je de kwark in de vorm en laat dit opstijven. Dan blijven ze zeker te weten staan. Misschien heb je dan een grote vorm nodig. Ik heb nu een vorm van 20 cm doorsnede gebruikt, maar dat weet ik niet. (Probeer het eens zou ik zeggen.)
Ingrediënten (Charlotte Russe met aardbeien)
Bodem
- 7 plakken cake
Kwark
- 300 gram aardbeien
- 5 eetlepels water
- 9 blaadjes gelatine
- 500 gram kwark
- 150 gram witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
Decoratie
- lange vingers
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- aardbeien
- lint
Bereiding
Bodem
Bak allereerst een vanillecake of koop een cake bij de supermarkt. Verdeel de plakken cake over de bodem en druk goed aan.
Kwark

Tip: krijg je klontjes in het mengsel door de gelatine. Gebruik dan de staafmixer. Je kunt dit natuurlijk ook maken met ander fruit. Ik heb eerder een mandarijnenkwarktaart gemaakt.
Decoratie

ZIet er mooi uit, inderdaad leuk voor een kinderverjaardag!
Dankjewel! Ja leuk he! 😀