Een kwarktaart 2.0 is deze Charlotte Russe met aardbeien. Zelf vind ik het een leuk effect geven met de lange vingers eromheen en leuk voor de verjaardag van een jong kindje, want die kan goed mee-eten. Maar je kunt natuurlijk ook de lange vingers weglaten. Dat is geen probleem en maakt het zeker niet minder lekker.

Van tevoren was ik bang dat alle lange vingers eraf zouden vallen, maar dat viel allemaal mee. Zie je dit niet zitten doe dan de lange vingers meteen al in de springvorm voordat je de kwark erin giet. Zet hierbij eerst de lange vingers aan de zijkant en verdeel dan de cake over de onderkant. Daarna giet je de kwark in de vorm en laat dit opstijven. Dan blijven ze zeker te weten staan. Misschien heb je dan een grote vorm nodig. Ik heb nu een vorm van 20 cm doorsnede gebruikt, maar dat weet ik niet. (Probeer het eens zou ik zeggen.)

Charlotte Russe met aardbeien

Ingrediënten (Charlotte Russe met aardbeien)

Bodem

Kwark

 • 300 gram aardbeien
 • 5 eetlepels water
 • 9 blaadjes gelatine
 • 500 gram kwark
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 250 ml slagroom

Decoratie

 • lange vingers
 • 250 ml slagroom
 • 2 eetlepels suiker
 • aardbeien
 • lint

Bereiding

Bodem

Bak allereerst een vanillecake of koop een cake bij de supermarkt. Verdeel de plakken cake over de bodem en druk goed aan.

Kwark

Pureer de aardbeien met een blender of staafmixer. Week de blaadjes gelatine in ijskoud water voor ongeveer 5 minuten. Klop de slagroom stijf.
Knijp de blaadjes gelatine uit en doe ze in een pannetje. Voeg daarbij 5 eetlepels water en laat het warm worden, zodat de gelatine oplost in het water. Haal daarna de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Kwarktaart met cakebodem
Meng de kwark met de suiker, aardbeienpuree en de gelatine. Spatel de opgeklopte slagroom hierdoor en verdeel het mengsel over de cakebodem. Laat dit opstijven voor minimaal 3 uur.

Tip: krijg je klontjes in het mengsel door de gelatine. Gebruik dan de staafmixer. Je kunt dit natuurlijk ook maken met ander fruit. Ik heb eerder een mandarijnenkwarktaart gemaakt.

Decoratie

 De Charlotte Russe met aardbeien is nu bijna klaar. Klop de slagroom op met 2 eetlepels suiker. Plak hiermee de lange vingers aan de zijkant van de taart en verdeel de rest (zal 3/4 deel zijn) over de bovenkant van de taart.
Snijd de aardbeien in vieren en verdeel over de slagroom. Bind er een mooi lint omheen en je taart is klaar om opgediend te worden.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Charlotte Russe met aardbeien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *