Bosvruchten kokoskoek

Met deze bosvruchten kokoskoek waan je, jezelf op een lekker zonnig eiland. Waar je geniet van een drankje kokosmelk en waar je het zomerfruit gewoon uit de bomen kan plukken.

Genoeg gefantaseerd, waar gaat dit over? Nou over de geur die uit de oven komt als je deze carrés aan het bakken bent. Ik zag dit recept in het bakboek van een van mijn favorieten bakkers, Rutger Bakt. De smaken bij elkaar doen het heel erg goed. Ik vind het een combinatie tussen een kokosmakroon en koek met de naam vruchtengebak, nou dat wist ik niet hoor, dat die zo genoemd werden. Het zijn in elk geval koek met jam erin. Volgens AH: Smeuïge gebakjes met frisse vruchtenvullingen.

Bosvruchten koek

Maar allee, terug naar het recept voor deze koek. In het recept stond trouwens aangegeven dat je een bakvorm van 20 x 20 cm moest hebben, maar die heb ik niet, mijn koeken zijn dan ook een stuk kleiner want mijn vorm was 20 x 30 cm.

Ingrediënten (bosvruchten kokoskoek)

 • 80 gram boter
 • 125 gram witte basterdsuiker
 • 100 gram bloem
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • snufje zout zout
 • 1 ei
 • 225 gram bosvruchtenjam
 • 100 gram geraspte kokos

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier. Splits het ei. Doe de eidooier bij de boter, 50 gram witte basterdsuiker, bloem, bakpoeder en het zout in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. BEWAAR ook het eiwit! Doe dit deeg in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten goudbruin. Daarna haal je de bodem uit de oven en laat je hem afkoelen.

Roer de jam los in een kommetje en verdeel dit over de bodem.

Bosvruchten kokos koek

Meng de kokos met de overgebleven witte basterdsuiker (75 gram) en het eiwit tot een kruimelig geheel en verdeel dit over de jam.

Dan gaat de koek voor de tweede keer in de oven, nu voor 25 minuten. Daarna laat je de koek afkoelen en haal hem uit de bakvorm, snijd daarna in 16 gelijke stukken.

Bosvruchten kokos koeken

Wil jij je nu in zomerse sferen wanen en genieten van zo’n lekkere kokoskoek? Maak dan snel dit recept! Of ben jij een echte kokoshater? (Dan heb je in dit geval pech, gelukkig is er meer zoets  te vinden op het blog!)


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 Comments

 • Mariska 19 juli 2016 at 09:40 Reply

  Die kokos erbij is zo een goed idee! Lijke me echt lekker 😀

  • Lianne 29 juli 2016 at 10:05 Reply

   I luv kokos! Vooral in combinatie met ananas, maar met bosvruchtenjam is die ook zeker geslaagd!

 • Mylene 20 juli 2016 at 16:35 Reply

  Ik moet echt nog zoveel dingen proberen, maar dit staat sowieso hoog op de lijst, haha. Lekker!

  • Lianne 29 juli 2016 at 10:04 Reply

   Ik ben benieuwd wat je ervan bakt! Laat je weten of die gelukt is?

 • Hilda 21 juli 2016 at 09:24 Reply

  Ohhh, dit ga ik zeker bakken.
  Lijkt mij echt mjammie.

  Gr Hilda

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: