Deze taart is zo vrolijk, zo vrolijk, ja zo vrolijk! Ik wordt er gewoon helemaal blij van. Daarom wil ik snel met jullie het recept delen. Jullie weten niet dat ik deze taart eigenlijk al eerste recept op mijn blog wilde delen, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, want ik vond de foto’s niet mooi genoeg. Maar dan nu toch in de herkansing: de taart met snoepjes ofwel: de Kit-Kat M&M taart! Het lijkt mij trouwens helemaal lekker als je door de chocolademousse ook stukjes M&M doet. Mjam!

Bovendien heb je met dit recept, 2 recepten in 1. Namelijk een recept voor de taart met Kit-Kat en M&M en een basisrecept voor (chocolade)biscuit.

Het hebben van een basisrecept voor een biscuit is ideaal! Zelf heb ik verschillende keren wat geprobeerd, maar telkens mislukte het. Dit omdat ik of te wild aan het spatelen was, waardoor al het schuim verdween en dan had ik de oven weer te hoog en ga zo maar door. Dit recept voor het chocoladebiscuit is zelfs mij gelukt, dus gaat jullie ook lukken.  Ik heb in dit recept een springvorm van 24 cm gebruikt. Wil je de taart hoger gebruik dan of een kleinere vorm of vermenigvuldig het recept.

Regenboog Kit-Kat M&M taart

Ingrediënten (1 taart met Kit-Kat en M&M, 14 stukken)

Chocoladebiscuit

 • 6 eieren
 • 180 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 120 gram bloem
 • 30 gram cacao
 • 4 eetlepels maïzena
 • 2 theelepels bakpoeder

Decoratie

 • 500 gram chocolademousse (ik was lui en kocht hem, maar je kunt hem natuurlijk ook zelf maken)
 • 1,5 zak Kit-Kat mini’s
 • 1 zak M&M’s choco
 • lint

Bereiding

Chocoladebiscuit

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de randen in met boter.

Mix de eieren met de suikers voor minimaal 10 minuten tot een luchtig en lichtgeel mengsel. Zeef in een kom de bloem, de cacao, de maïzena en het bakpoeder. Meng deze droge ingrediënten door elkaar.

Na zo’n tien minuten zeef je de droge ingrediënten boven het ei-suikermengsel en vouw dit voorzichtig in elkaar. Ga zolang door totdat alles goed vermengt is. Schenk het dan in de springvorm en zet in de oven voor 30 – 35 minuten.

Chocolade biscuit

Tips voor het maken van biscuit

 • Als je een naturel biscuit wil maken dan vervang je de cacao door bloem. Bij deze Kit-Kat M&M taart is een chocoladebiscuit wel smaakvoller.
 • Met dit biscuit kan je allerlei taarten maken. Ook deze chocolade-kersen taart. Een simpel idee: snijd het biscuit doormidden. Bestrijk met chocolade mousse, leg de bovenkant erop en bestrijk de bovenkant en zijkant met de mousse en versier met wat bloemetjes van marsepein of geraspte chocolade.
 • Wees voorzichtig met spatelen, ik herhaal: voorzichtig. Anders spatel je alle lucht uit het beslag. Maar: zorg er ook voor dat wel alles goed vermengt is en je geen bloem meer ziet.

Decoratie

Snijd het biscuit dan door de midden. Verdeel er de helft van de chocolademousse over. Leg daarna de andere biscuitlaag erop en bestrijk de taart aan de bovenkant en de zijkant met de overgebleven mousse. Zet daarna de Kit-Kats aan de zijkant van de taart.

KitKat chocolade taart
Kit-Kat rand

Dan is het tijd voor de M&M’s. Zelf heb ik al de M&M’s gesorteerd op kleur, maar je kunt ze er natuurlijk ook gewoon random over verdelen. Dat geeft ook een leuk en speels effect. Als laatste doe je een lintje om de taart en dan zou ik eerst een foto maken, want het is echt een kunstwerk! Daarna snijd je de taart aan en geniet je van een heerlijk chocoladebommetje.

M&M's op taart

Regenboog M&M Kitkat taart

Nu aan jou de beurt! Ga jij deze taart proberen? En zou jij alle Kit-Kat’s op kleur leggen of niet?

 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Taart met Kit-Kat en M&M”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *