Voor de markt van de kerk maakte ik ‘Pot vol Brownies’. Een pot waarin de droge ingrediënten zitten voor lekkere brownies, zodat je alleen nog maar natte ingrediënten hoeft toe te voegen. Ook erg leuk als cadeautje. In dit artikel deel ik hoe je de potten maakt, etiketjes voor op de pot en het eindresultaat.

Pot vol brownies ingredienten

Het idee kende ik al langer, vorig jaar maakte ik namelijk ‘Pot vol Koekjes’. Het recept van Marieke van Gewoon Marieke heb ik gebruikt. Wat heb je nodig om de pot te maken? Allereerst een pot, dat is logisch. Ik gebruikte HAK-potten van 710 ml. Daarnaast heb je de volgende ingrediënten nodig.

Ingrediënten brownies

 • 150 gram bloem
 • 135 gram bruine basterdsuiker en evenveel witte basterdsuiker
 • ongeveer een theelepel zout
 • 40 gram cacaopoeder
 • 60 gram witte chocoladestukjes en evenveel pure chocoladestukjes.

Om die mooie laagjes in de pot te krijgen houd je de volgende volgorde aan:

 • 75 gram bloem + het zout
 • 40 gram cacaopoeder
 • 75 gram bloem
 • 135 gram bruine basterdsuiker
 • 135 gram witte basterdsuiker
 • 60 gram pure chocoladestukjes
 • 60 gram witte chocoladestukjes

Op de potten heb ik etiketten geplakt, die zie je hieronder. De afbeelding kan je gebruiken en plakken op je eigen potten. Ook heb ik er een leuk stofje overheen gedaan en een touwtje eromheen.

Etiket voor op pot vol brownies, voorkantetiket voor op Pot vol brownies. Achterkant

 

 

 

 

 

 

 

Het recept van de brownies wil ik jullie niet onthouden. Hierboven staat het ook, maar dat is misschien een klein lettertype.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe eerst alle droge ingrediënten (bloem, bruine en witte basterdsuiker, cacaopoeder, witte en pure chocoladestukjes en snuf zout) in een kom en voeg daarna de natte ingrediënten (vanille extract, zonnebloemolie en ei) toe.

Pindakaas brownies met M&M

Mix het goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt. Bekleed een bakvorm van 20 x 25 cm met bakpapier en vet de randen in met boter. Giet het browniemengsel in de bakvorm en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen.

Het eindresultaat is verrukkelijk!

Follow


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Pot vol Brownies + recept”
  1. O, voor cake die ken ik juist nog niet. Ja, heerlijk zijn ze. Lekker chocolade-achtig, maar niet te machtig. omdat je zonnebloemolie gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *