Laatst had ik echt zin om iets makkelijks te bakken met aardbeien. Ze keken mij namelijk zo verleidelijk aan in de supermarkt, dat ik ze wel moest kopen.

Aangezien ik nog een bakje mascarpone in de koelkast had staan wat bijna zijn houdbaarheidsdatum had bereikt Google ik op “aardbeien en mascarpone recept”. Tada: de aardbeien-mascarpone taart van de Lidl stond bovenaan. Lekker simpel met een koekbodem. En de oven kan mooi uitblijven. Ideaal als het warm is.

Ingrediënten

 • 300 gram chocolade chip cookies
 • 60 gram boter
 • 250 gram mascarpone
 • 125 gram crème fraîche
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 eetlepel lemoncurd
 • 1 bakje aardbeien
 • 1 eetlepel abrikozenjam

Bereiding

 1. Neem een rechthoekige taartvorm met losse bodem (35×11). Vet in met boter.
 2. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en voeg hier de koekkruimels aan toe. Verdeel over de bodem en zijkant van de taartvorm en druk goed aan. Zet daarna in de koelkast.
 3. Doe de mascarpone, crème fraîche, vanillesuiker en lemoncurd in een mengkom en meng tot een egaal beslag.
 4. Verdeel het mascarpone mengsel over de taartvorm.
 5. Snijd de aardbeien in plakjes en leg op de taart.
 6. Verwarm de abrikozenjam en smeer met een bakkwast over de aardbeien.
 7. Zet daarna 2 uur in de koelkast.

Makkelijk toch? Eet smakelijk!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Aardbeien-mascarpone taart”
 1. Hoi Lianne, bedankt voor dit heerlijke toetje. Ik heb het gemaakt, ik had wel geen lange bakvorm en heb het dus in mijn ronde taartvorm gemaakt ook heb ik het met blauwe bessen gemaakt daar ik ze lekkerder vind dan aardbeien. Het smaakte heerlijk en we hebben er lekker van gesmuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *