Mocht je misschien niet zo van chocolade houden of gewoon niet zo geinteresseerd zijn in eten dan kan ik mij voorstellen dat je bij dit recept denkt: ‘ruby blondies met witte chocolade’? Wa’s da? Komt goed. Ik leg het even uit.

Ruby dat is dus een nieuwe chocoladesoort. Net als dat je melk, puur en wit (hoewel dat eigenlijk geen chocolade is) heb, heb je ruby. Een chocolade met een leuk roze kleurtje en een fruitige/yoghurt smaak. Het is de perfecte smaak voor de lente vind ik.

Officieel maak je blondies zonder chocolade, maar ik gebruik er lekker witte chocolade voor en in, dus vandaar de toevoeging: ‘met witte chocolade’. Jullie zijn gewaarschuwd.

Waar ik jullie ook meteen voor waarschuw: deze blondies zijn vet lekker! Joe. Dus mocht je er te veel van eten: ik heb het gezegd.

Ruby blondies met witte chocolade

Ik maak deze blondies voor de swiepswapswoep van Mandy. Het idee is dat je van de blog waarvan je mag koken een recept kiest en daar wat ingrediënten aan veranderd. Ik kreeg de blog van Lisanne (zit in de naam denk) toegewezen. Een heerlijke bakblog met lekkere baksels. Ik koos voor de blondies met ruby chocolade. Alleen ging dat niet helemaal goed, want het mislukte 2x. Maar de aanhouder wint (wat een doorzettingsvermogen hè, ik zou het op m’n C.V. moeten zetten) en nu staan deze toffe blondies met ruby en witte chocolade hier te shinen!

Genoeg gespoken. Op naar het recept.

Ingredienten ruby blondies met witte chocolade

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram boter
  • 250 gram witte chocolade
  • 2 eieren
  • 110 gram bloem
  • snuf zout
  • 200 gram ruby chocolade (o.a. bij Jumbo)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm (die van mij was 18 x 18 cm) in met boter en leg er een bakpapiertje in.

Doe de suiker, boter en 150 gram witte chocolade in een hittebestendige schaal. Smelt dit alles au-bain-marie. Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop de eieren los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt. Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt. Snijd 50 gram witte chocolade in stukken en meng die door het beslag. Giet het beslag daarna in de bakvorm.

Bak de blondie 20 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Smelt de ruby chocolade en giet deze over de blondie. Smelt de witte chocolade en doe deze in een zakje. Knip hier een puntje vanaf en maak rechte strepen over de ruby chocolade van links naar rechts. Trek dan met een satéprikker rechte lijnen van boven naar beneden. Hierdoor krijg je een super tof effect. Laat daarna de chocolade hard worden, snijd in stukken en genieten maar!

Ruby blondies met witte chocolade


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Ruby blondies met witte chocolade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *