Vandaag is het tweede kerstdag en waarschijnlijk heb je vandaag nog wel even de tijd om dit snelle en simpele mini-saucijzenbroodjes te maken. Het is namelijk zo gepiept. Je doet het gehakt in een kom, daarbij voeg je wat kruiden, die leg je op velletjes bladerdeeg en dan kan het al de oven in. De oven neemt het werk van je over en komen ze daaruit dan kun je meteen eten.

DSC07201

Vroeger toen ik nog op de middelbare school zat at ik best vaak saucijzenbroodjes, als we dan pauze hadden gingen we met z’n allen naar de kantine. De ene ging dan voor een frikandel-, kroket- of kaasbroodje, maar ik meestal voor een saucijzenbroodje. Vandaag deel ik de mini versie met jullie. Ook leuk voor Oud & Nieuw trouwens!

Daarnaast heb ik verschillende smaakmakers toegevoegd. Ik heb dit op gevoel gedaan. Ik zal erbij zetten wat ik ongeveer gedaan heb. Je kunt je eigen smaak en ideeën hier dus gebruiken. Ketjap erin is wel echt een aanrader, heb ik van Pauline geleerd.

Ingrediënten (40 mini saucijzenbroodjes)

 • 500 gram half-om-half gehakt
 • 10 velletjes bladerdeeg
 • 1 ei (+ extra om te bestrijken)
 • handje paneermeel
 • snuf zout
 • grote snuf peper
 • 1 el ketjap
 • 1/2 el gehaktkruiden
 • 2 tl knoflook

Zoals ik in de intro al zei, saucijzenbroodjes maken is heel gemakkelijk. Hieronder lees je hoe je ze maakt!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Doe het gehakt in een kom en voeg hier het ei, zout, peper, ketjap, gehaktkruiden, knoflook en het paneermeel aan toe. Meng dit door elkaar. Je krijgt dan als het goed is een mengsel wat nog wel plakkerig is, maar niet aan je handen blijft kleven. Als dat laatste wel het geval is, voeg dan nog wat paneermeel toe.

De Zoetekauw1

Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat. Leg in het midden een reep gehakt en vouw de plakjes dicht. Zorg dat de vouw onder ligt. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met een losgeklopt ei. Zet voor 20 minuten in de oven op 200 graden.

Nou dat is niet lastig toch? En eerlijk: ze zijn zoveel lekkerder dan zelfgekochte saucijzenbroodjes! Snel maken dus!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Mini-saucijzenbroodjes”
 1. Wat waren ze weer lekker die heerlijke mini-saucijzenbroodjes.
  Ik had er een heleboel gebakken, maar met de familie en een stel kleinkinderen, verdwenen ze als sneeuw voor de zon. ( :

  1. O, wat leuk dat je werkt bij een slager! Dat lijkt me zo leuk om te doen! Ik houd namelijk wel veel van zoet, maar vlees vind ik ook heerlijk en lijkt me een mooi product om mee te werken! Gaat het dan bij jou ook op deze manier?

 2. Gemaakt met oud en nieuw, in de vorm van 2016. Ze waren heerlijk, iedereen vond ze heerlijk, en het recept gelijk doorgegeven aan mijn vriendin, zelfde resultaat, groetjes Jacoline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *