Prrrrr. Miauw! Deze kattentaart zal het hart van elke kattenliefhebber sneller doen kloppen. Is het geen schatje? Voor deze taart maak ik – als luie bakker – gebruik van bakmixen voor het biscuit en de botercrème, maar ik deel met jullie de recepten, zodat je ook helemaal from scratch aan de slag kan gaan.

Ik heb deze taart gemaakt voor de verjaardag van mijn nichtje. Via mijn schoonzus kreeg ik te horen dat onder andere paarden en katten haar lievelingsdieren zijn, dus deze kattentaart zal ze vast leuk vinden. Ongetwijfeld doet deze taart het ook goed als er een kindje wordt geboren.

Je bent vast benieuwd hoe ik de oren van deze kat gemaakt heb en hoe ik verder te werk ben gegaan, dus ik deel snel met jullie het recept. Miauw!

kattentaart

Ingrediënten kattentaart

Biscuit

 • 6 eieren
 • 180 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 150 gram bloem
 • 4 eetlepels maïzena
 • 2 theelepels bakpoeder

Botercrème

Decoratie

 • 50 gram roze muisjes
 • 100 gram aardbeienjam
 • 2 plakken cake
 • 20 gram roze fondant
 • 2 suikeroogjes
 • 1 chocolade schrijfstift

Bereiding

Biscuit

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de randen in met boter.

Mix de eieren met de suikers voor minimaal 10 minuten tot een luchtig en lichtgeel mengsel. Zeef in een kom de bloem, de maïzena en het bakpoeder. Meng deze droge ingrediënten door elkaar.

Na zo’n tien minuten zeef je de droge ingrediënten boven het ei-suikermengsel en vouw dit met een spatel voorzichtig in elkaar. Ga zolang door totdat alles goed vermengt is. Schenk het dan in de springvorm en zet in de oven voor 30 – 35 minuten.

Botercrème

Maak de botercrème zoals aangegeven in het recept of op de verpakking van de mix.

Decoratie

Draai het biscuit om, zodat de platte kant boven is. Snijd het biscuit in drieën. Pak een stuk karton of een bord waarop je de taart gaat serveren. Leg hierop de onderste plak. Smeer deze in met een laagje botercrème en 50 gram aardbeienjam. Leg hierop nog een plak biscuit. Smeer deze ook in met een laagje botercrème en 50 gram aardbeienjam. Leg hierop de bovenste plak biscuit. Smeer de bovenkant en de zijkanten van de taart in met de botercrème. Zorg ervoor dat alles bedekt is.

Verdeel met behulp van een lepeltje de muisjes aan de onderkant van de taart.

Snijd twee plakken cake van ongeveer 3 cm dik. Snijd deze in een driehoek met afgeronde hoeken. Dit zijn de oren van de kat. Zet de oren op de taart en smeer deze ook in met de botercrème.

Neem het fondant, rol het uit en snij hier twee driehoeken met afgeronde hoeken uit. Deze driehoeken zijn iets kleiner dan de oren, zodat je nog een stukje (wit) ziet aan de zijkanten. Plak het fondant op de oren van de kat.

Plak de ogen op de taart en teken met behulp van de chocoladestift de mond en snorharen.

kattentaart

Miauw! Je taart is klaar, geniet ervan en eet smakelijk! ??


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Kattentaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *