Het seizoen van het witte goud is weer begonnen. Als zoete blogger kreeg ik ook asperges toegestuurd. Heel lief natuurlijk, maar eerst had ik geen idee wat ik ermee moest maken. Helemaal gezien het feit dat ik asperges niet zo heel graag lust. Het overgrote deel van de asperges heb ik dan ook aan mijn moeder gegeven en die heeft er aspergesoep van gemaakt. Met de rest maakte ik lekkere bladerdeeghapjes met ham en asperge.

Of ik ze ook lekker vond? Jazeker! Bladerdeeg vind ik sowieso al lekker. Dat heb je ongetwijfeld gemerkt, omdat er zoveel recepten online staan, waarbij ik bladerdeeg gebruik. In combinatie met het bladerdeeg en de ham vind ik de asperges ook wel lekker.

Dus aan iedereen die niet dol is op asperges, ik daag je uit om deze bladerdeeghapjes met ham en asperge te maken: wedden dat je die wel lekker vindt? Bovendien steun je de aspergeteler, want die kan in deze tijd, waarin de horeca gesloten is, ook wel wat extra afnemers gebruiken. Voor meer informatie kijk op de site van het Nederlands Asperge Centrum.

bladerdeeghapjes met ham en asperge

Ingrediënten bladerdeeghapjes met ham en asperge

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 7 asperges*
  • 2 dikke plakken ham
  • 100 gram saus voor asperge (ik gebruik die van Maggi*)
  • 1 el Italiaanse kruiden + extra voor eroverheen
  • peper naar smaak
  • 1 ei

Bereiding

Schil de asperges. Haal de onderkant eraf (zo’n 1-2 cm). Blanceer de asperges voor ongeveer 6 à 7 minuten. Laat de asperges afkoelen en snijd ze in drieën.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een bakplaat en leg hier een stuk bakpapier op.

Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft.

Snijd de plakken ham in 10 reepjes.

Meng de saus met de Italiaanse kruiden en de peper. Smeer dit op het bladerdeeg. Laat aan één korte kant ongeveer 1 cm vrij.

Leg op het bladerdeeg een halve asperge en een reepje ham. Rol het bladerdeeg op richting de kant waar geen saus zit. Duw die kant goed aan, zodat die ‘vastplakt’ aan het bladerdeeg.

Leg de bladerdeeghapjes op de bakplaat. Klop het ei los in een kom. Smeer het ei over het bladerdeeg. Strooi hier nog wat Italiaanse kruiden overheen.

Bak daarna in 15 – 20 minuten goudbruin in de oven.

Ik had nog saus over. Die heb ik, samen met wat Italiaanse kruiden, in een bakje gedaan en dit heb ik gebruikt als dip voor de hapjes. Heel erg smakelijk. Geniet ervan!

bladerdeeghapjes met ham en asperge

Voor de wijnliefhebbers: Barefoot’s Sauvignon Blanc* smaakt er super lekker bij: top combinatie. 😉

*deze producten heb ik gekregen


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Bladerdeeghapjes met ham en asperge”
    1. Dank je Thomas! Zelf hou ik niet zo van asperges, zoals gezegd en dan is dit een hele lekkere manier om ze toch te eten (en te leren eten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *