Op zoek naar een lekkere snacks, maar geen zin in bitterballen? (kan ik mij niet voorstellen, maar toch..) Ga dan voor uienringen. Lekker knapperig en gevuld met een lekker uitje. Dat is niet om te huilen toch?

Voor de foodblogswap van juli mocht ik iets maken van de blog van Mariska, de reislustige foodie van de blog Flying Foodie. Op haar blog heeft Maris keus voor iedereen: je vind er namelijk ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Ook heerlijke zoetigheden, zoals deze honeycomb en natuurlijk de hartige hapjes.  Daarnaast deelt Mariska toffe hotspots en reisverhalen op haar blog.

Ik koos het recept van de uienringen uit, omdat ik ze eerder had gemaakt, maar toen waren ze mislukt. Ik had toen een ander soort beslag gebruikt en er zat nog kaas tussen twee uienringen in, maar echt knapperig en lekker was het niet. Dus dat moest in de herhaling. Met het recept van Mariska lukte het gelukkig wel, dus ik ben tevreden!

uienringen

Dip jij deze uienringen met mij mee?

Ingredienten uienringen
  • 2 grote witte uien
  • 1 ei
  • 180 gram bloem (+ wat extra)
  • 330 ml ijskoud bier

Dip

Ook erg handig: frituurpan of een pan met olie.

Bereiding

Snijd de witte uien in ringen en scheid de verschillende ringen van elkaar.

Klop een ei samen met de bloem en het bier tot een beslag. Klop niet te lang, gewoon tot er een egaal beslag ontstaat. Anders is alle lucht eruit.

Verwarm de olie tot 190 graden.

Haal de uienringen door een beetje bloem en daarna door het beslag en daarna in de olie.

Bak de uienringen totdat ze goudgeel en knapperig zijn. Dit duurt zo’n 3 minuten. Laat ze uitlekken op een stuk keukenrol en dippen maar!

De dip maak je door de mayo en de mosterd te mengen en verder op smaak te brengen met de zout en peper.

Tip: Deze tip las ik bij Mariska en ik vind hem goud: als je frituurpan gebruikt voor het bakken van de uienringen, haal dan het mandje eruit. Zo wordt die minder vies en dat is wat we willen toch?

uienringen


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Uienringen”
  1. Lekker! En uien zijn ook heel gezond! Ik stuur het recept door naar mijn zoon, hij had het er laatst nog over dat hij zin in uienringen had. Dit recept komt dus als geroepen, thanks!

  2. Mmm mijn man vind gebakken ui ringen zo lekker. Kan dat ook gemaakt met een ander merk van bier omdat we in België wonen

    1. Jazeker! Kies het bier wat je lekker vind. Veel bak plezier en ik hoop dat ik ook mijn Belgische volgers blij kan maken met een recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *