Dat een zoetekauw ook hartig kan bakken bewijst dit recept. Deze bladerdeegster met pesto, ham en kaas is perfect om het weekend mee in te luiden! Voor mijn vierde video wilde ik geen zoet recept, dus ik zocht naar iets wat gemakkelijk, lekker en hartig is. Het duurde even voordat de inspiratie boven kwam drijven, maar na een beetje snuffelen op Pinterest is er dit uitgekomen. Een heerlijk ‘breekbrood’ wat perfect is voor bij de borrel, maar ook lekker bij de soep. Lekker soppen. 😉

De pesto in dit gerecht gaat al een tijdje mee in mijn opbergbak met bakspullen. Hij heeft de twee verhuizingen goed doorstaan en vandaag mocht die dan eindelijk gebruikt worden. Hij heeft zijn werk goed gedaan, wat de smaak is heerlijk!

Van dit recept maakte ik wederom een YouTube video: zie hieronder. Ik zou het tof vinden als jullie abonneren, daardoor krijg ik ook op YouTube een groter bereik en kan ik meer mensen blij maken met mijn video’s. Daarnaast hoor ik heel graag van jullie wat jullie ervan vinden en wat ik kan verbeteren! 🙂 Al doende leert men, toch?! Mocht je nog een receptverzoek hebben, dan kan je dat ook altijd laten weten in de reacties.

Laat jij deze ster schitteren op de borrelplank dit weekend? Check de ingrediënten, ren naar de supermarkt en ga aan de bak!

Ingrediënten bladerdeegster met pesto, ham en kaas

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 1 potje pesto (135 gram)
  • 120 gram ham (landham, parmaham, serranoham)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • peper
  • sesamzaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg 1 vel bladerdeeg op een bakplaat (laat het bakpapier eronder zitten). Smeer dit in met pesto, leg hierop de ham. Let wel, kies voor een ‘dunne’ ham. Dus geen achterham o.i.d. Verdeel over de ham 100 gram geraspte kaas.

Haal het andere vel vers bladerdeeg uit de verpakking en maak los van het bakpapier. Leg dit over de geraspte kaas heen. Druk goed aan.

Maak daarna inkepingen met je mes. Op deze manier worden de ‘bladerdeegstengels’ gevormd. Draai deze stengels 2 à 3 keer, zodat je twisters krijgt.

Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei. Verdeel hier nog wat geraspte kaas over. Peper voor de smaak, want er zit redelijk wat zout (kaas, ham) op dus een tegenhanger kan dit recept wel gebruiken. En eindig met wat sesamzaadjes.

Zet daarna voor 20 minuten in de oven totdat de bladerdeegster goudbruin is. Dan aanvallen!

bladerdeegster met pesto, ham en kaas


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Bladerdeegster met pesto ham en kaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *