Deze pizzabroodjes met gehakt heb ik gemaakt voor de #pizzachallenge van Tante Fanny Degen. Bij Tante Fanny hebben ze allerlei vers deeg, denk aan bladerdeeg, quichedeeg en ook pizzadeeg. Met dat pizzadeeg ging ik aan de slag en ik maakte verrukkelijk pizzabroodjes. Ik vulde deze met mini hamburgers, salami, tomatensaus en natuurlijk een beetje kaas!

Serveer deze broodjes bij de soep of als onderdeel van een lunch of high tea en ik weet zeker dat iedereen er van zal smullen. Extra lekker zijn deze broodjes als je ze warm eet en dipt in wat tomatensaus of mosterd – voor de liefhebber.

Pizzabroodjes met gehakt

Ingrediënten
 • 250 gram rundergehakt
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 1 theelepel bieslook
 • snuf zout
 • 1 teen knoflook
 • halve rode ui
 • 1 sjalot
 • 1 ei
 • 40 gram paneermeel
 • 1 rol vers pizzadeeg van Tante Fanny met tomatensaus
 • 125 gram geraspte kaas
 • 200 gram salami (kleine plakjes)
Dressing
 • 100 ml olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel bieslook
Bereiding

Neem een ovenschaal en vet deze in. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak eerst de hamburgertjes. Snipper de knoflook, rode ui en sjalot fijn. Meng in een kom het gehakt met het zout, Italiaanse kruiden, bieslook, knoflook, rode ui en de sjalot. Voeg daarna het ei toe en meng dit door elkaar. Voeg dan het paneermeel toe, zodat er een stevig gehaktmengsel ontstaat. Maak van dit mengsel 12 mini hamburgertjes. Bak deze eventueel al kort voor in de koekenpan.

Pizzabroodjes met gehakt

Snijd het pizzadeeg in 12 stukken. Smeer op elk stukje wat van de tomatensaus die bij het pizzadeeg van Tante Fanny zit. Verdeel hier wat geraspte kaas overheen, leg dan het plakje salami en het hamburgertje erop.

Vouw de broodjes dicht door het pizzadeeg om de vulling heen te vouwen. Zorg ervoor dat alles naar de onderkant wordt gevouwen. Leg de pizzabroodjes dan in de ovenschaal met de onderkant naar beneden.

Pizzabroodjes met gehakt

Snipper de knoflook. Meng de olijfolie met de knoflook en de bieslook. Smeer dit rijkelijk over de broodjes heen. Zet de broodjes daarna voor 15 – 20 minuten in de oven, zodat ze gaar en goudbruin zijn.

Smeer er daarna eventueel nog wat olijfolie overheen voor wat extra smaak. Warm zijn de broodjes het lekkerst, eventueel gedipt in wat tomatensaus of mosterd.

Eet smakelijk!

Pizzabroodjes met gehakt

Het pizzadeeg heb ik ontvangen van Tante Fanny, maar dat verandert niets aan mijn smaak of enthousiasme over het product.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 gedachte over “Pizzabroodjes met gehakt”
  1. Bedankt voor het compliment over mijn foto’s! Ik doe mijn best om ze zo goed mogelijk te maken, dus dit is leuk om te horen. Goed dat je er trek van krijgt. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *