Een kaasliefhebber ben ik niet, ik hou niet zo van kaasplankjes of een boterham met kaas. Wat ik wel lekker vind is gesmolten kaas: lasagne, kaasstengels en kaaskoekjes zijn dus zeker aan mij besteed. Toen ik in de Foodybox Herfst twee zakjes met kaas vond: wist wat ik wilde maken: kaas-ui breekbrood.

Daarnaast was ik deze maand gekoppeld aan de blog van Stéphanie: Great Little Kitchen. Daar zag ik twee lekkere recepten – nog veel meer – die ik gecombineerd heb: uientaart met geitenkaas en uientaart met geitenkaas. Samen wordt dat: kaas-ui breekbrood. Toch liever de zoete variant maken? Ga dan voor deze heerlijke kaneelbroodjes.

De zakjes kaas waren van Grozette en ik ontving deze twee smaken: Cheese Sensation Nacho en Cheese Sensation Flakes. Voor mij perfecte kaas voor over dit breekbrood. Voor wat extra smaak heb ik mosterd en een halve rode ui toegevoegd. Dat in combinatie met croissantdeeg betekend een lekker smeuïg borrelbrood wat perfect past bij herfstbier.

kaas-ui breekbrood

Ingrediënten kaas-ui breekbrood

  • 1 blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 3 eetlepels mosterd + halve eetlepel
  • 200 gram kaas (gemixt)
  • halve rode ui

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.

Haal het croissantdeeg uit het blik. Snijd over de verticale strepen. Leg de drie plakken croissantdeeg naast elkaar. Duw de diagonale en verticale lijnen aan elkaar.

Smeer het croissantdeeg in met 3 eetlepels mosterd. Verdeel 150 gram kaas over de mosterd.

Snijd de rode ui in stukjes en fruit deze voor 5 minuten aan in de pan. Verdeel dit daarna over de kaas.

Rol het croissantdeeg op smeer de buitenkant in met de halve eetlepel mosterd en wat water. Snijd in tien plakjes. Zet deze tien plakje naast elkaar op de bakplaat. Zo dichtbij, dat als ze elkaar raken, zodra ze in de oven gaan. Dus met een paar millimeter tussenruimte.

Zet in de oven voor 15-20 minuten. Daarna is het breekbrood goudbruin en klaar om opgegeten te worden. Geniet van je borrelhapje!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Kaas-ui breekbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *