Hoewel ik zeker een zoetekauw ben, hou ik ook van hartig. Ik hou dan weer niet van kaas op mijn brood, maar gesmolten kaas op de lasagne of kaascrackers – daar mag je mij bijna voor wakker maken. Deze kaas-uienkruier is heerlijk bij de borrel met een lekker herfstbier erbij of bij de soep.

kaas-uienkruier

De kazen die ik gebruikt heb zaten in de Foodybox Lente: ik heb Grozette Cheese Sensation Flakes en Cheese Sensation Nacho gebruikt. Maar je kunt hem natuurlijk maken met elke kaas die je lekker vind. Ook ideaal om restjes kaas op te maken. Ik zou wel gaan voor wat pittige kaas met een sterke smaak.

Daarnaast heb ik ook een mooi rood uitje gebruikt. Natuurlijk prachtig van kleur en het oog wil ook wat, maar ook omdat deze ui wat zoeter is dan zijn witte grote broer.

Nu genoeg gekletst. Op naar het recept!

Ingredienten Kaas-uienkruier

  • 250 gram mix voor witbrood
  • 125 ml lauwwarm water
  • 2 rode uien
  • 200 gram kaas
  • zout en peper naar smaak

** ja ja, ik gebruik een mix voor witbrood. omdat ik lui ben. en dat ook lekker is. en ik geen broodbakker ben. 🙂

Bereiding

Doe de mix voor het witbrood in een kom samen met het water. Kneed dit tot een soepel deeg. Dek de kom met een theedoek af en laat het deeg 20 minuten rijzen. Bestrooi het aanrecht met bloem. Druk het deeg plat en rek het uit tot een ovale lap.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode uien. Kneed 1,5 rode ui en 160 gram kaas door het deeg. Vorm er dan een ovaal brood van en verdeel de rest van de ui en de kaas over de bovenkant van het deeg. Leg er een theedoek over en zet op een warme plek. Laat het dan 45 minuten rijzen. Zie hieronder wat dan je resultaat moet zijn.

Kaas-uienkruier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de theedoek van het brood af en bak het brood in de oven gaar in 20-25 minuten. Het brood is gaar als je op de onderkant klopt en het klinkt hol. Daarna in stukken snijden en genietôn!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *