Wat is jullie favoriete hartige snack? Mij sowieso chips! Deze tortillachips gaan we zelf frituren, dus dat is een tof klusje. Kies zelf je kruiden en hoeveel je maakt. Maak in elk geval niet te weinig, want je hebt in ‘no time’ een hele bak leeg!
Het hele idee achter deze chips is het volgende: ik koop altijd wraps voor een bepaald recept dat ik dan wil maken, maar dan blijven er altijd nog een paar liggen. Die liggen dan weken in de kast en dan zijn ze niet zo smakelijk meer om te eten.. Tsja, weggooien is ook zo wat dus dan eet ik ze meestal maar op met veel zuivelspread/roomkaas en extra dik beleg. 🙂
Dit keer heb ik het anders aangepakt: ik ging er chips van maken. Super simpel en enorm lekker! Bovendien ben je meteen van je smakeloze, oude en taaie wraps af. Dikke win-win situatie dus!
Ingredienten tortillachips
- wraps
- kruiden naar smaak: ik gebruik paprikapoeder, knoflookpoeder, wat tex-mex kruiden, maar cayennepeper, uienpoeder en nog veel meer kruiden en -poeders lijken mij prima passen bij deze chips. Je bent in elk geval vrij om te kiezen wat je wil: experimenteren = leren!
- chilisaus
Bereiding
We beginnen lekker makkelijk en moeilijker wordt het ook niet.
Snijd de wraps in stukjes: lekker eetbaar en dus niet te groot. Chips-formaat. Doe al deze stukjes in een bak.
Zet de frituur aan en laat hem warm worden. Zodra die warm is gooi je de wrap-stukjes in en bak goudbruin aan beide zijden. Doe daarna in een bak met keukenfolie en het vet wat uitlekken.
Doe ze daarna in een bak en gooi hier de kruiden bij. Even husselen en serveren met chilisaus en voor de gezonde mensen een stukje komkommer. 🙂
Ik vind het superslim om deze manier oude wraps weer lekker te maken en er chips van te maken!
Dank je! Ik vond het zelf ook erg leuk om te doen!
Goed idee ik zou er zelf nooit op komen.
Nou, hierbij de tip! 🙂
Wat een goed idee tegen verspilling, dat zal ik onthouden
Top idee! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken. 🙂
het idee ken ik en het is ook een heerlijk makkelijk recept om zo even te maken 😀
Maar dat is een kei goed idee.
Zou je dat ook met ‘gewone’ chips kunnen doen?
Lekker makkelijk en handig om te maken. Ik heb zelf geen frituur, dus ik laat het aan mij voorbij gaan 🙂
Thanks for the post. It was very interesting and meaningful. I really appreciate it! Keep updating stuffs like this.