Wat is jullie favoriete hartige snack? Mij sowieso chips! Deze tortillachips gaan we zelf frituren, dus dat is een tof klusje. Kies zelf je kruiden en hoeveel je maakt. Maak in elk geval niet te weinig, want je hebt in ‘no time’ een hele bak leeg!

Het hele idee achter deze chips is het volgende: ik koop altijd wraps voor een bepaald recept dat ik dan wil maken, maar dan blijven er altijd nog een paar liggen. Die liggen dan weken in de kast en dan zijn ze niet zo smakelijk meer om te eten.. Tsja, weggooien is ook zo wat dus dan eet ik ze meestal maar op met veel zuivelspread/roomkaas en extra dik beleg. 🙂

tortillachips

Dit keer heb ik het anders aangepakt: ik ging er chips van maken. Super simpel en enorm lekker! Bovendien ben je meteen van je smakeloze, oude en taaie wraps af. Dikke win-win situatie dus!

Ingredienten tortillachips

  • wraps
  • kruiden naar smaak: ik gebruik paprikapoeder, knoflookpoeder, wat tex-mex kruiden, maar cayennepeper, uienpoeder en nog veel meer kruiden en -poeders lijken mij prima passen bij deze chips. Je bent in elk geval vrij om te kiezen wat je wil: experimenteren  = leren!
  • chilisaus

Bereiding

We beginnen lekker makkelijk en moeilijker wordt het ook niet.

Snijd de wraps in stukjes: lekker eetbaar en dus niet te groot. Chips-formaat. Doe al deze stukjes in een bak.

Zet de frituur aan en laat hem warm worden. Zodra die warm is gooi je de wrap-stukjes in en bak goudbruin aan beide zijden. Doe daarna in een bak met keukenfolie en het vet wat uitlekken.

tortillachips

Doe ze daarna in een bak en gooi hier de kruiden bij. Even husselen en serveren met chilisaus en voor de gezonde mensen een stukje komkommer. 🙂

tortillachips

 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 gedachte over “Tortillachips zelf frituren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *