Abrikozen monchoutaart

Deze abrikozen monchoutaart is een feest op je bord en qua smaak is het ook een feest! Logisch ook want dit jaar vieren we dat Nederland 75 jaar bevrijd is! Dat is wel een feest waard en omdat we nu toch thuis moeten blijven kan je mooi zelf aan de bak!

abrikozen monchoutaart

Deel een stukje taart uit aan je buurvrouw die alleen zit of je buurman die totaal niet van bakken houdt. Wedden dat je vrienden maakt!

Als basis voor deze monchoutaart gebruik ik lekker bastongekoeken, vind ik persoonlijk het allerlekkerst. Daarnaast maak ik gebruik van abrikozen jam van Bonne Maman (gekregen in de Foodybox van Kroon op het Werk) en abrikozen. Mijn abrikozen kwamen uit blik, maar als je ze vers wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. De jam vind ik erg lekker, hij is niet té zoet en er zitten stukken abrikoos in. Persoonlijk vind ik dat lekkerder, dan wanneer de jam helemaal fijn gepureerd is.

Afijn! Nu snel over naar het recept voor deze heerlijke bevrijdingstaart.

abrikozen monchoutaart

Ingrediënten abrikozen monchoutaart

    • 1 pak bastognekoeken
    • 125 gram boter
    • 250 ml slagroom (+ 1 eetlepel suiker)
    • 1 zakje klopfix (eventueel)
    • 100 gram witte basterdsuiker
    • 2 pakjes MonChou (200 gram)
    • 1 blik abrikozen (uitlekgewicht 240 gram)
    • 150 gram abrikozenjam

    Bereiding

    Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier.

    Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Smelt daarna de boter. Voeg daarna de koekkruimels bij het botermengsel en verdeel dit over de bodem van de springvorm.

    Mix daarna de slagroom met de klopfix en de eetlepel suiker stijf. Meng in een andere kom de MonChou met de basterdsuiker tot een romig geheel. Voeg hierbij de stijfgeklopte slagroom en 50 gram abrikozenjam en meng door elkaar. Als de bodem afgekoeld en hard geworden is verdeel dan het MonChou mengsel over de bodem en laat opstijven voor 2 à 3 uur.

    Verdeel daarna de rest van de jam over de taart. Snijd de abrikozen (doe eerst het sap uit het blik en dep de abrikozen af) in vieren en verdeel deze over de taart. Als er wat siroop meekomt, geen probleem. Dat maakt de taart extra lekker. Bewaar deze taart in de koelkast.

    abrikozen monchoutaart


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

7 Comments

  • Arda 1 mei 2020 at 10:06 Reply

    Origineel! Ga ik zeker binnenkort maken!

    • Lianne 1 mei 2020 at 11:02 Reply

      Dank je! Heel leuk! Stuur maar een berichtje of foto met wat je ervan vond. 🙂

  • Ans van Aalst 1 mei 2020 at 10:59 Reply

    Dag Lianne, deze taart ziet er lekker uit. Je hebt her over ‘1 blik abrikozen’. Welke inhoud gebruik jij, uitgelekt gewicht?
    Dank voor je reactie,
    Ans van Aalst

    • Lianne 1 mei 2020 at 11:03 Reply

      Super goede vraag, ik heb meteen even gekeken. Het is 240 gram uitlekgewicht en de springvorm is 24 cm. Ik heb het erbij gezet bij de ingrediënten.

  • Jannie den Butter -Hoogenboom 1 mei 2020 at 13:07 Reply

    Dat ziet er heel lekker uit ,ga het een keer proberen ,hartelijk bedankt!!
    Groetjes Jannie

    • Lianne 1 mei 2020 at 13:20 Reply

      Leuk om te horen Jannie! Veel bak plezier als het zover is. 😀

  • Ans 2 mei 2020 at 08:28 Reply

    Dank Lianne, voor je snelle antwoord. Binnenkort ga ik er eens een keer mee aan de slag

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!