Stoofperencake met stroopwafel

Deze stoofperencake met stroopwafel is echt enorm lekker. Eerder leerde ik jullie al hoe je stoofperen moest wecken en nu deel ik met jullie een recept met stoofperen. Nou, dat recept moet je echt proberen. Als je geen zin of tijd hebt om zelf stoofperen te bereiden kan je ze natuurlijk ook kant en klaar kopen in de winkel.

stoofperencake met stroopwafel

Het is natuurlijk wel een beetje een winters recept, maar die is nog niet afgelopen, dus gelukkig mag het nog. Over een poosje zijn de frisse en fruitige lenterecepten aan de beurt.

stoofperencake met stroopwafel

Ingrediënten stoofperencake met stroopwafel

  • 200 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 stroopwafels
  • 50 ml karamel likeur
  • 5 stoofperen (bereid)
  • snuf kaneel
  • bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een cakeblik en vet dit in met boter of gebruik bakspray. Bekleed het blik daarna met bakpapier. Zo weet je zeker dat je cake er heel uitkomt.

Snijd de stroopwafels in stukjes. Doe deze in een bakje met de karamel likeur. Zo kan kunnen de stroopwafels de likeur goed in zich opnemen en krijgen ze een extra lekkere smaak. Daarnaast zijn ze ook niet meer zo hard in je cake.

Meng de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en de kaneel toe en meng tot een mooi en luchtig beslag.

Snijd stoofperen in stukjes. Doe deze in een bakje. Voeg hier ook de stukjes stroopwafel aan toe. Doe er ongeveer twee eetlepels bloem bij, meng door elkaar, zodat elk stukje bebloemd is. Dit voorkomt dat de stukjes naar beneden zakken.

Zet in de oven voor 45-60 minuten. Kijk of de cake gaar is door dit te checken met een satéprikker/mes. Daarna kan het genieten beginnen. Deze cake eet je met een lekker bakje thee of een kop koffie.


***** Hier vind je alle Kerstecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

12 Comments

  • Marga . 19 februari 2016 at 08:11 Reply

    Hmmm, dat lijkt me niet verkeerd!
    Dank voor het recept.

    • Lianne 19 februari 2016 at 10:37 Reply

      Nee, het is heel lekker! Graag gedaan Marga.

  • Mienke en Wilemijn 19 februari 2016 at 16:00 Reply

    Ziet er lekker uit!!

    • Lianne 19 februari 2016 at 16:02 Reply

      Dank jullie wel voor de leuke reactie! 🙂

  • liefdevoorbakken 20 februari 2016 at 11:02 Reply

    Wat een bijzondere maar vooral leuke combinatie! Ik ben meteen heel nieuwsgierig!

    • Lianne 20 februari 2016 at 13:38 Reply

      Dankjewel voor je reactie. Ja misschien wel, maar het is echt enorm lekker. Had ook niet helemaal verwacht dat het zo goed smaakt! Ga je hem zelf ook maken? 🙂

  • Irma 21 februari 2016 at 16:43 Reply

    Oef, hier krijg ik echt zoetetrek van haha!

    • Lianne 22 februari 2016 at 08:52 Reply

      Haha, dat kan ik begrijpen. Hij is lekker zoet, maar ook weer niet te zoet doordat je de peren niet zoet met honing of suiker.

  • Mariska 4 maart 2016 at 22:26 Reply

    Dit klinkt echt enorm lekker! Die stoofperen had ik niet verwacht maar klinken juist heel erg goed 😀

    • Lianne 4 maart 2016 at 23:45 Reply

      Bedankt voor je reactie. Ja, klinkt misschien gek, maar het smaakt heerlijk!

  • Willeke 27 november 2017 at 20:19 Reply

    Hoi,
    Kun je de stroopwafels ook weglaten?
    Mijn stoofperen zijn best heel nat/soppig, gaat dat wel goed in de cake?

    • Lianne 27 november 2017 at 20:44 Reply

      Ja dat kan. Goed uit laten lekken en eventueel op een keukenrol wat laten ‘drogen’. Bij mij ging het gewoon goed, krijg je een lekkere cake van, niet droog.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!