Als ik kijk naar al mijn recepten heb ik zo mijn favorieten: monchoutaart, chocolade, kwarktaart en cake. Cake is gewoon zo’n perfect recept waarmee je oneindig kan variëren. Dat vind ik ideaal!

Deze keer maak ik hem met homemade karamelsaus (dat recept komt binnenkort online), popcorn en in de hoofdrol schittert de Hollandse stroopwafel. Het is echt een cake die binnenkomt, dus ik snap wel dat je hier snel keek. Ik vind het namelijk echt een plaatje geworden.

stroopwafelcake met karamel en popcorn

Hoe ik hierbij kwam om deze cake te bakken? Via Instagram zal ik een stroopwafelchallenge en ik kon het niet laten om niet mee te doen. Mijn collega bakkers hebben ook heerlijke recepten gemaakt: Mariette heeft een hele mooie taart gemaakt die je op je bruiloft zou willen serveren. Debbie ging voor gemakkelijke stroopwafelbrownies. Renate ging aan de slag met heerlijke fluffy pancakes mèt stroopwafel natuurlijk. Een bananenbrood saai? Welnee, niet met stroopwafels heeft Nicole gedacht.

Al met al zoveel lekkers dat ik nu wel een stukje stroopwafelcake zou lusten, maar die is al naar de medewerkers van het verzorgingshuis waar mijn moeder vrijwilligerswerk doet gegaan. Altijd handig, die adressen waar ik mijn baksels kan laten. Want alles zelf opeten, dat lijkt mij geen goed idee…

stroopwafelcake met karamel en popcorn

Ingredienten stroopwafelcake met karamel en popcorn

Cake

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren
 • 4 stroopwafels
 • 2 eetlepels karamel
 • 50 gram popcorn

Topping

 • 125 ml slagroom
 • 4 eetlepels karamel
 • 3 stroopwafels
 • 50 gram popcorn
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter, de suiker en vanillesuiker totdat de suiker volledig in de boter is opgenomen. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe totdat je een luchtig geheel hebt.

Snijd de stroopwafels in stukken en meng dit met 1 eetlepel bloem. Voeg dit bij het cakebeslag. Voeg hier ook de karamel en de popcorn aan toe. Spatel dan alles door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm.

Zet de cake in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check of de cake gaar is met behulp van een satéprikker. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.

De topping maak je door de slagroom met 2 eetlepels karamel stijf te kloppen. Smeer dit op de bovenkant van de cake. Snijd de stroopwafels in stukken en verdeel dit over de cake. Verdeel de popcorn en karamel ook over de cake. En dan is-tie klaar! Eet smakelijk maar!

stroopwafelcake met karamel en popcorn


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Stroopwafelcake met karamel en popcorn”
 1. Echt, al die recepten met stroopwafels die we hebben gemaakt zijn geniaal! Ook deze weer, zo lekker Lianne!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *