Deze stoofperencake met stroopwafel is echt enorm lekker. Eerder leerde ik jullie al hoe je stoofperen moest wecken en nu deel ik met jullie een recept met stoofperen. Nou, dat recept moet je echt proberen. Als je geen zin of tijd hebt om zelf stoofperen te bereiden kan je ze natuurlijk ook kant en klaar kopen in de winkel.

stoofperencake met stroopwafel

Het is natuurlijk wel een beetje een winters recept, maar die is nog niet afgelopen, dus gelukkig mag het nog. Over een poosje zijn de frisse en fruitige lenterecepten aan de beurt.

stoofperencake met stroopwafel

Ingrediënten stoofperencake met stroopwafel

  • 200 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 stroopwafels
  • 50 ml karamel likeur
  • 5 stoofperen (bereid)
  • snuf kaneel
  • bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een cakeblik en vet dit in met boter of gebruik bakspray. Bekleed het blik daarna met bakpapier. Zo weet je zeker dat je cake er heel uitkomt.

Snijd de stroopwafels in stukjes. Doe deze in een bakje met de karamel likeur. Zo kan kunnen de stroopwafels de likeur goed in zich opnemen en krijgen ze een extra lekkere smaak. Daarnaast zijn ze ook niet meer zo hard in je cake.

Meng de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en de kaneel toe en meng tot een mooi en luchtig beslag.

Snijd stoofperen in stukjes. Doe deze in een bakje. Voeg hier ook de stukjes stroopwafel aan toe. Doe er ongeveer twee eetlepels bloem bij, meng door elkaar, zodat elk stukje bebloemd is. Dit voorkomt dat de stukjes naar beneden zakken.

Zet in de oven voor 45-60 minuten. Kijk of de cake gaar is door dit te checken met een satéprikker/mes. Daarna kan het genieten beginnen. Deze cake eet je met een lekker bakje thee of een kop koffie.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

14 gedachte over “Stoofperencake met stroopwafel”
    1. Dankjewel voor je reactie. Ja misschien wel, maar het is echt enorm lekker. Had ook niet helemaal verwacht dat het zo goed smaakt! Ga je hem zelf ook maken? 🙂

    1. Ja dat kan. Goed uit laten lekken en eventueel op een keukenrol wat laten ‘drogen’. Bij mij ging het gewoon goed, krijg je een lekkere cake van, niet droog.

  1. Hoi, hoelang kan ik dit bewaren? Wil het 24 december maken maar heb het pas 26e december nodig.. kan dit ? Of is het dan minder lekker?

Laat een antwoord achter aan Mienke en Wilemijn Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *