Pesto kaasvlinders zijn de ideale snack om te trakteren op een feestje. In een korte tijd heb je een hele ovenplaat vol met deze heerlijke knapperige kaashapjes liggen. De pesto zorgt voor een extra lekkere smaak. Niet dol op pesto? Laat die dan gewoon weg en gebruik dit recept voor naturel kaasvlinders. Zelf vind ik de pesto een lekkere toevoeging. Bovendien lekker gemakkelijk, want je hoeft niet verschillende soorten kruiden in huis te halen. Een potje pesto en je kaasvlinders zijn op smaak.

Het voelt wat suf om nog een keer een ‘recept’ voor kaasvlinders te delen, want zo moeilijk is het niet. Maar ik vond het gewoon leuke foto’s en ik dacht ’tis sunt’ om die niet te delen. Dus dan krijgen jullie gelijk het recept erbij.

Heb je deze pesto kaasvlinders nu eerder gemaakt en zijn ze niet lekker knapperig meer als je ze uit wilt delen. Geen nood! Zet even voor ongeveer 5 minuten in de oven op 170 graden en ze zijn weer heerlijk knapperig.

pesto kaasvlinders

Ingrediënten pesto kaasvlinders
  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gram pesto
  • 100 gram kaas
  • 1 ei
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol het bladerdeeg uit. Ik hebt vers bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Smeer de pesto over het bladerdeeg. Strooi hierover de kaas.

Rol daarna op, begin aan beide zijkanten en rol naar het midden. Zorg ervoor dat beide rollen even groot zijn.

Klop het ei los. Smeer de binnenkant van de rol in met het ei en plak de rollen tegen elkaar. Bestrijk ook de buitenkant van de rol in met het geklopte ei.

Snijd de rol bladerdeeg in dunne plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif daarna in het midden van de oven en bak de pesto kaasvlinders voor ongeveer 20 minuten.

pesto kaasvlinders


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *