Tompouce cake

De tompouce taart was een hele happening, maar ook wel een gedoe. Daarom is hier voor de snelle bakkers, de luie mensen, de harde werkers en de lekkerbekken die graag snel hun cake willen eten de tompouce cake! Alles voldoet aan de tompouce, alleen zonder bladerdeeg en minder foutgevoelig.

Ben je nou helemaal lui? Dan koop je stijfgeslagen slagroom en een pakje banketbakkersroom, glazuur uit een pakje en een kant en klare cake. Dan is het helemaal een bouwpakket. Maar het is leuker en ik gok ook wel wat lekkerder om hem gewoon zelf te bakken en te maken. Bakken geeft ook plezier toch? 😉

tompouce cake

Ingrediënten tompouce cake

Cake

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling

Topping

  • 150 gram poedersuiker
  • 6 el bietensap (of 6 el water met likje roze kleurstof)
  • 75 ml slagroom (+ 1 el suiker)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter en de suiker zacht en romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix dit goed door elkaar. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een egaal en luchtig cakebeslag.

Schep het beslag in het cakeblik en verdeel dit.  Zet in de oven 60 minuten, totdat de cake goudbruin is. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Deze moet er schoon uitkomen. Laat de cake daarna helemaal afkoelen en snijd in drie lagen.

Maak de vulling. Maak de banketbakkersroom volgens het recept. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel dit door het banketbakkersroom heen. Doe dit in een spuitzak. Verdeel dit over 2 plakken cake heen. Stapel deze twee plakken op elkaar. Leg de bovenste cakeplak erop.

Mix de bietensap met de poedersuiker tot een glazuur. Verdeel dit over de bovenkant van de cake. Klop de slagroom voor de topping stijf. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje (Wilton M1) en spuit twee strepen op de bovenkant van de cake.

Genieten maar van deze tompouce cake!

Dit artikel bevat affiliatie links. Kost jou niks en ik krijg een kleine vergoeding als je wat koopt.


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 Comments

  • Henny Lansink 24 september 2019 at 08:10

    Als je koude cake beslag 6 min. op hoge snelheid draait heb je GEEN zelfrijzend bakmeel nodig, maar gewone bloem

    Reply
    • Lianne 24 september 2019 at 08:51

      Thanks voor de tip! Maar ik gebruik meestal toch zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder.

      Reply
  • Mariska Rietveld 24 september 2019 at 12:06

    Zo’n goed idee! Klinkt echt lekker en is ook weer eens wat anders 😀

    Reply
    • Lianne 19 oktober 2019 at 11:43

      Ja hè, zeker een keer maken Mariska. 🙂

      Reply
  • N. op tHof 24 september 2019 at 15:31

    Hallo lianne bedankt voor dit heerlijke recept. Maar laat bietensap geen bietensmaak na.
    ik heb het met bessensap gedaan, maar is minder rood.

    Reply
    • Lianne 19 oktober 2019 at 11:43

      Fijn dat het een lekkere cake was. Nee het bietensap proef je niet door de poedersuiker. Eventueel kan je ook roze kleurstof gebruiken, maar dat gebruikt u misschien verder nooit en dan is bessensap een prima oplossing.

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!