Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, maar deze cake wil je echt maken! De bavarois maken is even een klusje, maar het is niet lastig. Dus dat moet je er even voor over hebben. Maar kijk dan! Hoe mooi! Dat wil je serveren op elk feestje toch?

aardbeienbavarois cake

Hoe je deze aardbeienbavarois cake maakt? Dat lees je hier onder! Veel bak plezier en show je baksel als je hem gemaakt hebt, vind ik altijd leuk om te zien. Of laat een reactie achter ook prima. 😉

Ingrediënten aardbeienbavarois cake

Cake

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker*
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram aardbeien
  • voor extra smaak vervang je wat suiker door vanillesuiker (met een scheutje vanille extract/aroma.

Bavarois

  • 300 gram aardbeien vers of ingevroren
  • 3 blaadjes gelatine
  • 45 gram suiker
  • 150 ml slagroom

Decoratie

  • 125 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 6 aardbeien
Bereiding

Cake

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Vet een cakeblik (20×25 cm) in met boter en bedek met bakpapier.

Mix de zachte boter en de suiker romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het vorige ei is opgenomen, voordat je het volgende toevoegt. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel bij het mengsel en mix tot een egaal cakebeslag. Snijd de aardbeien in stukjes, meng door wat bloem en voeg toe aan het cakebeslag. Meng tot een egaal mengsel en stort dit in een rechthoekig cakeblik. Bak voor ongeveer 45 minuten in de oven goudgeel. Laat daarna helemaal afkoelen.

Bavarois

De bavarois maak je als volgt: leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Pureer de aardbeien met blender of staafmixer. Voeg daarna de suiker toe. Verwarm de puree zonder deze te laten koken. Knijp daarna de gelatine uit en voeg toe aan de warme puree.

Laat de puree afkoelen. Dit kun je doen door het pannetje in koud water te zetten. Klop de slagroom stijf. Als de puree is afgekoeld, spatel de puree dan voorzichtig door de room. Laat daarna een paar uur in de koelkast opstijven.

Afwerking

Haal de afgekoelde cake uit het bakblik. Snijd voor een mooi resultaat de zijkanten eraf. Deze gooi je niet weg, maar hier maak je cakeballetjes van. Verdeel de bavarois daaroverheen. Maak de bovenkant en zijkanten recht met behulp van een (pallet)mes. Snijd in 10 – 12 rechthoekige taartjes.

Klop de slagroom stijf met behulp van de suiker. Doe deze in een spuitzak met spuitmondje. Spuit op elke taart een toef slagroom en steek daar een halve aardbei in.

aardbeienbavarois cake

Bon appetìt! Geniet van deze heerlijke taartjes met zomerkoninkjes!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

15 gedachte over “Aardbeienbavarois cake”
  1. Lijkt me heerlijk! Maar wat is de afmeting van je bakblik? Zo jammer dat dit bijna nooit vermeld wordt in recepten.

    1. Dank je! Ik zal deze week even aan de zijkant van mijn blog een overzicht maken met bakblikken die ik gebruik, dan kan je het daar checken. Dit bakblik is 20 x 25 cm. Veel bak plezier! ?

  2. Ziet er heerlijk uit! En ik verwacht dat ik dit zeer binnenkort wel een keer ga maken;-) Alleen nog een vraag: gebruik je echt een cakeblik of heb je een rechthoekige bakvorm gebruikt?

    1. Je kan de cake wel invriezen. De bavarois kan je ook van te voren maken, maar die zou ik niet invriezen. Kan je wel een paar dagen in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *