Aardbeienbavarois cake

Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, maar deze cake wil je echt maken! De bavarois maken is even een klusje, maar het is niet lastig. Dus dat moet je er even voor over hebben. Maar kijk dan! Hoe mooi! Dat wil je serveren op elk feestje toch?

aardbeienbavarois cake

Hoe je deze aardbeienbavarois cake maakt? Dat lees je hier onder! Veel bak plezier en show je baksel als je hem gemaakt hebt, vind ik altijd leuk om te zien. Of laat een reactie achter ook prima. 😉

Ingrediënten aardbeienbavarois cake

Cake

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker*
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram aardbeien
  • voor extra smaak vervang je wat suiker door vanillesuiker (met een scheutje vanille extract/aroma.

Bavarois

  • 300 gram aardbeien vers of ingevroren
  • 3 blaadjes gelatine
  • 45 gram suiker
  • 150 ml slagroom

Decoratie

  • 125 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 6 aardbeien
Bereiding

Cake

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Vet een cakeblik (20×25 cm) in met boter en bedek met bakpapier.

Mix de zachte boter en de suiker romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het vorige ei is opgenomen, voordat je het volgende toevoegt. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel bij het mengsel en mix tot een egaal cakebeslag. Snijd de aardbeien in stukjes, meng door wat bloem en voeg toe aan het cakebeslag. Meng tot een egaal mengsel en stort dit in een rechthoekig cakeblik. Bak voor ongeveer 45 minuten in de oven goudgeel. Laat daarna helemaal afkoelen.

Bavarois

De bavarois maak je als volgt: leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Pureer de aardbeien met blender of staafmixer. Voeg daarna de suiker toe. Verwarm de puree zonder deze te laten koken. Knijp daarna de gelatine uit en voeg toe aan de warme puree.

Laat de puree afkoelen. Dit kun je doen door het pannetje in koud water te zetten. Klop de slagroom stijf. Als de puree is afgekoeld, spatel de puree dan voorzichtig door de room. Laat daarna een paar uur in de koelkast opstijven.

Afwerking

Haal de afgekoelde cake uit het bakblik. Snijd voor een mooi resultaat de zijkanten eraf. Deze gooi je niet weg, maar hier maak je cakeballetjes van. Verdeel de bavarois daaroverheen. Maak de bovenkant en zijkanten recht met behulp van een (pallet)mes. Snijd in 10 – 12 rechthoekige taartjes.

Klop de slagroom stijf met behulp van de suiker. Doe deze in een spuitzak met spuitmondje. Spuit op elke taart een toef slagroom en steek daar een halve aardbei in.

aardbeienbavarois cake

Bon appetìt! Geniet van deze heerlijke taartjes met zomerkoninkjes!


***** Hier vind je alle recepten voor cake! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

13 Comments

  • Liduin 11 juni 2019 at 09:42 Reply

    Lijkt me heerlijk! Maar wat is de afmeting van je bakblik? Zo jammer dat dit bijna nooit vermeld wordt in recepten.

    • Lianne 11 juni 2019 at 23:33 Reply

      Dank je! Ik zal deze week even aan de zijkant van mijn blog een overzicht maken met bakblikken die ik gebruik, dan kan je het daar checken. Dit bakblik is 20 x 25 cm. Veel bak plezier! 😀

  • Mieke 13 juni 2019 at 21:47 Reply

    Ziet er heerlijk uit! En ik verwacht dat ik dit zeer binnenkort wel een keer ga maken;-) Alleen nog een vraag: gebruik je echt een cakeblik of heb je een rechthoekige bakvorm gebruikt?

    • Lianne 13 juni 2019 at 22:36 Reply

      Leuk! Veel bak plezier! 🙂 Ik heb een bakblik van 20 x 25 cm gebruikt.

  • Natascha 18 oktober 2019 at 15:05 Reply

    Mijn bavarois wordt niet stevig.. help!

    • Lianne 19 oktober 2019 at 11:40 Reply

      Oeh! Dat is wel gek, ook niet als die in de koelkast is geweest?

  • Antoinet 29 februari 2020 at 15:14 Reply

    Hoe krijg je die bavarois er zo strak/recht op? De cake is dan al uit het blik dus je hebt geen rand meer…

    • Lianne 14 maart 2020 at 14:01 Reply

      Klopt, dat doe ik met een (palat)mes of een spatel. Even proberen, dan lukt het jou ook.

  • Everdien 12 april 2020 at 15:34 Reply

    Ik wil ze alvast maken voor een high tea, kan ik ze invriezen?

  • Everdien 12 april 2020 at 15:36 Reply

    Ik wil ze alvast maken voor een high tea, kan ik ze ook invriezen?

    • Lianne 13 april 2020 at 20:45 Reply

      Je kan de cake wel invriezen. De bavarois kan je ook van te voren maken, maar die zou ik niet invriezen. Kan je wel een paar dagen in de koelkast bewaren.

  • Wendy 27 juni 2020 at 09:49 Reply

    175 graden is boven en onderwarmte of hetelucht?
    Anders moet het aantal graden op 155 zetten bij hetelucht?

    • Lianne 30 juni 2020 at 08:26 Reply

      Hoi Wendy, Dit gaat over boven- en onderwarmte. Hetelucht moet dus wat lager.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: