Op mijn facebookpagina deelde ik laatst nogmaals het recept van mijn frikandellentaart. Een lezeres reageerde toen of ik misschien ook het recept voor kipkorntaart had. Dat had ik op dat moment niet, maar ik raakte wel geïnspireerd. Op de terugweg van mijn werk ging ik direct langs de supermarkt om de ingrediënten te halen die ik nodig had. Ik was namelijk nogal enthousiast over het idee om een kipkorntaart te maken. In het weekend ging ik aan de slag met het maken van de kipkorntaart met chilisaus. Dat was zo gepiept, het moeilijkste? Het wachten totdat hij uit de oven kon, want het rook zo enorm lekker.

Kipkorntaart met chilisaus

Toen ik een foto van de ongebakken kipkorntaart op Facebook en Instagram deelde kwamen daar veel leuke reacties op, heel hartelijk bedankt daarvoor. Dus ik dacht: ‘opschieten met dat recept, dan kan het direct online’. Bovendien, het is vandaag Prinsjesdag en de oranjekleur van de kipkorn matcht lekker met het koningshuis en al de oranje vlaggetjes. 😉 Benieuwd naar het recept? Lees dan vooral verder.

Ingrediënten kipkorntaart met chilisaus

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 pak kipkorn (5 stuks)
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram chilisaus
  • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Laat de kipkorns ontdooien en frituur deze voor zo’n 4 – 5 minuten goudbruin. Leg dit op een bord met keukenpapier en laat afkoelen. Neem de bakplaat uit de oven. Hierop bakken we de kipkorntaart.

Neem het bladerdeeg uit de koelkast en snij een plak af die 1 centimeter breder is als een kipkorn. De andere plak is de onderkant van de taart.

Vlechtwerk

Met deze plak bladerdeeg gaan we vlechten. Snijd de lange kant in 5 gelijke repen. Sla reep 1, 3 en 5 terug en leg hier de eerste kipkorn op. Leg daarna de repen weer in de startpositie, over de kipkorn heen. Sla dan reep 2 en 4 terug en leg de tweede kipkorn neer. Leg dan de repen weer terug over de kipkorn. Sla reep 1, 3 en 5 terug en leg hierop de derde kipkorn. Leg de repen weer over de kipkorn heen. Sla dan reep 2 en 4 terug en leg hier de vierde kipkorn op, leg dan de repen weer terug over de kipkorn. Sla dan reep 1, 3, en 5 terug en leg hier de laatst kipkorn op. Leg deze repen weer over de kipkorn heen.
Zorg ervoor dat het bladerdeeg aan het einde weer aan elkaar zit. Plak het aan elkaar met behulp van een vork.

Maak dan de saus. Meng de chilisaus en de mayonaise door elkaar. Proef of jij de samenstelling lekker vind, zo niet: voeg iets toe van het een of het ander.

Smeer de saus op het andere stuk bladerdeeg. Smeer uit, zodat het saus oppervlak gelijk is aan het vlechtwerk met de kipkorns. Leg het vlechtwerk over de saus. Vouw dan het bladerdeeg eromheen. Snijd het bladerdeeg bij als het te groot is. Druk aan met een vork.

Kipkorntaart met chilisaus

Smeer het bladerdeeg in met een losgeklopt ei.

Bak daarna in 30 minuten goudbruin. Snijd in stukken en geniet ervan. Het is ook leuk om er kleine stukjes van te snijden en dit als borrelhapje te serveren.

Kipkorntaart met chilisaus

Ik hoop dat jullie het een leuke twist vinden op de frikandellen- en bitterballentaart. Als je nog meer verzoekjes heb, laat ze zeker horen. Ik probeer ermee aan de slag te gaan.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Kipkorntaart met chilisaus”
    1. Goede vraag! Ik ben het vergeten erbij te zetten. Zal het zo dadelijk aanpassen. Het ligt er natuurlijk aan, alle oven zijn verschillend. Maar bij mij stond die met hetelucht oven op 170 graden. Veel succes met bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *