Vandaag een heerlijke variant op monchoutaart. Dit keer met muisjes en aardbei. Gelukkig is het heel goed mogelijk om deze taart te versieren met aardbeien, waardoor het een taart is die je op elke verjaardag kunt serveren.

De basis van deze taart is de monchoutaart. In plaats van kersenvlaaivulling zit er in deze monchoutaart een lekkere geleilaag van aardbeienpuree en bovenop liggen roze muisjes. Persoonlijk vind ik de anijssmaak van de muisjes erg lekker bij het zoete van de monchou en geleilaag en het kruidige van de bastognekoek. Een andere optie voor de muisjes is anijshagel, dan heb je toch de anijssmaak, maar niet de relatie met baby’s.

Monchoutaart met aardbeien geleilaag

Ingrediënten Monchoutaart met aardbeien geleilaag

Bodem

 • 1,5 pak bastognekoeken (ongeveer 400 gram)
 • 3 eetlepels jam (rode jam)
 • 110 gram boter

Geleilaag

 • 500 gram aardbeien
 • 4 blaadjes gelatine
 • 50 gram witte basterdsuiker

Monchoulaag en decoratie

 • 250 ml slagroom (+ 1 eetlepel suiker)
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 2 pakjes MonChou (totaal 200 gram)
 • muisjes

Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Stamp of maal de bastognekoeken klein met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt daarna de boter en de jam en roer dit goed door. Voeg daarna de koekkruimels bij het jam-botermengsel en verdeel dit over de bodem en de zijkant van de springvorm. Druk goed aan. Zorg dat er aan de zijkant een opstaande rand ontstaat. Zet daarna in de koelkast om op te stijven.

Week de gelatineblaadjes voor ongeveer 8 minuten in ijskoud water.

Pureer de aardbeien. Zet een pannetje op het fornuis en doe hierin de aardbeienpuree en de suiker, roer totdat de suiker helemaal is opgelost. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de aardbeienpuree. Als de bodem voldoende hard is geworden schenk dan de aardbeienpuree over de bodem. Laat dit in ongeveer 3 uur opstijven.

Mix de slagroom met de eetlepel suiker stijf. Meng in een andere kom de MonChou met de basterdsuiker tot een romig geheel. Voeg hierbij de stijfgeklopte slagroom en meng door elkaar. Als de bodem afgekoeld en hard geworden is verdeel dan het MonChou mengsel over de bodem en laat opstijven voor 2 à 3 uur.

Strooi er voordat je de taart serveert de roze of blauwe muisjes overheen. Snijd daarna in stukken en geniet van je frambozen monchoutaart met anijs muisjes.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 gedachte over “Monchoutaart met aardbeien geleilaag”
 1. Oké, nu door dit artikel heb ik honger haha… of nouja honger.. lekkere trek! Hij klinkt echt verrukelijk.
  We verbouwen momenteel onze keuken , maar deze taart kan prima zonder echte keuken, ideaal dus

 2. Leuk idee! Door de fout in de laatste zin (geniet van je frambozen monchoutaart) ga ik er vanuit dat je dit met meerdere soorten fruit hebt geprobeerd. Klopt dat? Ik zou het voor de geboorte van een jongetje namelijk graag met bosbessen proberen, maar ik weet niet of dat gaat werken. Heb je hier ervaring mee?

  1. Hoi Loes, klopt helemaal. De geleilaag kan je maken met diversen soorten fruit. Bosbessen kan ook wel denk ik en mango lijkt mij ook wel kunnen. Veel bak plezier!

 3. Hoi lianne ik heb een vraag is er ook boek te verkrijgen van jouw heerlijke taarten ? Ik ben binnenkort jarig en zou er graag 1 willen kopen voor mijn verjaardag ?

 4. Wat een heerlijke variatie op de gewone monchoutaart. Het is mijn favoriete cadeau geworden bij een geboorte. Ik maak de bodem met 110 gram boter, anders drijft er een gesmolten boterlaag op het kruimeldeeg. Als garnering spuit ik met chocolade de naam van de baby op bakpapier en na uitharding leg ik die op de taart. Succes verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *