Ken je de uitdrukking: ‘je bent een papkindje’? Nee, meestal wordt dat gekscherend bedoel voor iemand die minder sterk is dan de ander of voor een moederskind. Nou, tsjonge. Ik ben ook best een papkind denk ik. Gewoon een schaaltje yoghurt na het eten, vind ik heerlijk.

Vooral vroeger – een jaar of 10 – terug vond ik het echt tof als m’n moeder vlaflip had gekocht. Dat was toen helemaal ‘in’. Nou, zo’n vlaflip kan je heel gemakkelijk zelf maken. Vandaag deel ik met jullie ‘het recept’. Dat kan je het haast niet noemen, zo gemakkelijk dat het is.

Ingrediënten vlaflip met aardbeiensaus (10 vlaflips)

Eigenlijk zijn al deze ingrediënten naar smaak. Kijk gewoon zelf hoeveel je lekker vind. Om je toch een indicatie te geven, heb ik de hoeveelheden genoemd die ik gebruikt heb.

  • ongeveer 1 liter volle yoghurt
  • ongeveer 1 liter vanillevla
  • 10 eetlepels aardbeiensaus / aardbeiensiroop / aardbeienjam* + wat extra ter decoratie

* gebruik je aardbeienjam doe dit dan eerst in een kommetje en doe hier twee eetlepels water bij. Meng goed door elkaar. Zo wordt de jam wat dunner en verdeelt die mooier over de vlaflip.

Bereiding

Een lekker eenvoudig toetje na een lekkere Hollandse maaltijd. Dat is deze vlaflip zeker. Het is ook zo gereed, dus levert geen extra stress op voor de gastvrouw.

Ik heb 10 glazen gebruikt die ik al eerste voor de helft gevuld heb met vanillevla.

Doe daarna de aardbeiensaus eroverheen. Als indicatie geef ik een eetlepel, maar dit is een beetje afhankelijk van de breedte van het glas wat je gebruikt. Zorg er in elk geval voor dat er aan de zijkant een laagje rode aardbeiensaus te zien in.

Schenk vervolgens de rest van het glas vol met yoghurt. Het is belangrijk dat je dit niet alleen in het midden schenkt, maar al tijdens het schenken verdeelt over het glas. Dit omdat de yoghurt anders naar beneden zakt en dat is niet wat je wilt.

Sprenkel daarna nog wat druppels aardbeiensaus over de glaasjes ter decoratie.

Vlaflip met aardbeiensaus of -siroop

Ben jij een toetjesliefhebber / papkind? 😉

Zo ja, laat weten wat jouw favoriete toetje is!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *