Homemade Bounty’s! Chocolade vind ik echt geweldig. Ik heb geconstateerd dat in bijna elk recept wat ik de afgelopen tijd heb geplaatst chocolade in voorkomt. Maar ja, ik vind het gewoon lekker.

Vandaag ga ik aan de slag met het maken van mijn lievelings candybar. Bounty’s! Helaas voor mij liggen in alle supermarkten bounty’s omhult met melkchocolade, de pure chocolade varianten daarentegen zijn veel schaarser.

Bounty's1

Ik maak dus nu bounty’s gedoopt in pure chocolade. Ik kan het mij niet voorstellen, maar mocht je melkchocolade lekkerder vinden. Tsja, kies dan voor melkchocolade. 

Het recept is lekker simpel. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig! Ideaal toch?

Ingrediënten voor 18 bounty’s

 • 200 gram gecondenseerde melk
 • 220 gram kokos
 • 300 gram pure chocolade

Bereiding

Doe in een kom de gecondenseerde melk samen met de kokos. Roer goed door. De kokos moet echt plakkerig zijn, dus vergeet niets!

Pak daarna een bakblik (20 x 20 cm) en bekleed met bakpapier. Doe het kokosmengsel hierin. Verdeel goed en druk het stevig aan. Laat dit ongeveer een half uur in de koelkast staan om hard te worden.

Bounty's

Na een half uur (of iets langer) haal je het blik uit de koelkast en verdeel in 18 rechthoeken. Maak dan bij elke rechthoek de punten wat ronder, zodat deze meer de vorm van een bounty aannemen.

Zet daarna de bounty’s nog even in de koelkast (een kwartier ongeveer). Smelt 2/3 van de chocolade (au-bain-marie of in de magnetron). Zelf gebruik ik altijd de magnetron en elke 20 seconden roer ik door. Dit herhaal ik totdat de chocolade volledig is gesmolten.

Leg de bounty’s op een rooster. Leg onder het rooster een vel bakpapier, dit voorkomt een grote bende op het aanrechtblad. Giet daarna 2/3 van de chocolade over de bounty’s heen. Laat dit uitharden. Smelt daarna de rest van de chocolade. Doe dit in een ondiep bord en doop de onderkant van de bounty erin. Leg de bounty’s daarna op een bord (met bakpapier) en zet ze in de koelkast om hard te worden.

Bounty's2

Daarna kan je smullen van deze verrukkelijke candybars! Wat is jouw favoriet? Twix, Mars, Bounty of toch wat anders?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Homemade bounty’s”
 1. Ah deze moet ik echt onthouden! Ik ben dol op Bounty’s en ook dol op pure chocolade. Dus dit is echt een uitkomst. Volgens mij heb je die met pure chocolade alleen bij de jamin maar die vind ik dan weer erg duur..

  1. Ja, ik spot ze soms bij de Kruidvat, maar zelf maken is nog veel lekkerder. 🙂 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt als je ze hebt gemaakt.

 2. Ik ben meer een Mars / Nuts meisje..vroeger vond ik kokos niet lekker, nu wel gelukkig. Maar hier wordt mijn schoonvader vooral heel blij van (al moet ie dan altijd hoesten van de kokos hahaha) en mijn zoon is ook fan van Bounty’s!

  1. Ik moest even opzoeken wat een Nuts ook al weer was.. Eigenlijk vind ik ze allemaal zo lekker. 🙂 Ja, als je genoeg gecondenseerde melk erdoor doet dat valt dan denk ik wel mee, omdat de kokos dan bedekt is. Yes, nog een teamlid, haha.

  1. Nou, laat het mij weten als je ze gemaakt hebt, ik ben benieuwd. 🙂 Ik ga eens kijken of ik nog meer lekkere candybars kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *