Chocoladetaart met kersenvulling

Een zoete taart met kersenvulling. Het is een vaste taart met daarin een romige vulling met kersenjam. Lust je dat niet? Kies dan voor een ander soort jam of voor een chocoladevulling.

DSC07387

Ingrediënten chocolade-kersen taart

  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 30 gram cacaopoeder + extra om te bestrooien
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel + extra bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram kersenjam
  • poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een bakvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier en de randen insmeren met boter. Doe eieren met suiker in de beslagkom. Zet deze kom in een bak warm water. Meng het mengsel 10 minuten met een handmixer tot een lichtgeel, schuimig en dik mengsel. Daarna kan de kom uit de bak met het warme water.

De Zoetekauw5

Meng zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en cacao. Zeef bovenstaande boven het eiermengsel en schep erdoor heen. Doe beslag in vorm en zet in oven voor 25 minuten. Laat het daarna 5 minuten afkoelen in de oven en daarna verder buiten de oven.

Voor de vulling doe slagroom in een kom en mix stijf. Klop kersenjam, of een ander soort jam erdoorheen.

Dan het leukste: opmaken! Snijd allereerst de taart doormidden. Bestrijk de onderste helft met het kersen-slagroommengsel. Zet bovenste helft erop. Zeef poedersuiker op de bovenkant van de taart. Knip uit bakpapier een hart. Leg het bakpapier op de taart en bestrooi met cacaopoeder. Haal daarna het bakpapier er voorzichtig (!) af.

Dan is je taart klaar. Het lijkt een groot werk, maar de oven doet veel voor jou, de vulling is een fluitje van een cent en het resultaat is verrukkelijk!

Maak jij ook deze zoete taart voor je geliefde(n)?

Follow


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 Comments

  • Marga . 9 februari 2016 at 10:29

    Oh lekker! Goed idee om deze te maken voor 14 februari, ik denk er even over na nog.

    Reply
    • Lianne 9 februari 2016 at 10:34

      Ben benieuwd wat je gaat maken, laat je het me nog even weten?

      Reply
      • Marga . 12 februari 2016 at 09:53

        Het wordt deze taart, de spullen heb ik net in huis gehaald, morgen ga ik hem bakken.

        Reply
        • Lianne 12 februari 2016 at 10:20

          Oeh, ik ben benieuwd! Stuur je mij een foto hoe die geworden is en nog belangrijker, hoe de smaak was? Vind ik namelijk superleuk om te horen. 🙂

          Reply
          • Marga . 12 februari 2016 at 10:31

            Ja is goed hoor, foto ook alsik het niet vergeet er 1 te maken.

  • Mariska 9 februari 2016 at 12:05

    Oeh, die ziet er wel heel erg lekker uit!

    Reply
    • Lianne 9 februari 2016 at 13:54

      Dankjewel voor je reactie! Ja, hij smaakt ook erg goed.

      Reply
  • Marga . 14 februari 2016 at 09:19

    De taart is klaar….en lekker!
    Zet hem zo op mijn blog met een verwijzing naar het recept op jouw blog.

    Reply
    • Lianne 15 februari 2016 at 09:14

      Nou dat is mooi, gelukkig maar! Leuk dat je dat wilde doen, bedankt!

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!