Tulband met stoofperen en stroopwafel

Deze tulband met stoofperen en stroopwafel is echt enorm lekker. Afgelopen dinsdag plaatste ik hoe je stoofperen moest wecken en beloofde ik een recept met stoofperen. Nou, dat recept moet je echt proberen. Als je geen zin of tijd hebt om zelf stoofperen te bereiden kan je ze natuurlijk ook kant en klaar kopen in de winkel.

stroopwafel en stoofperen tulband

Het is natuurlijk wel een beetje een winters recept, maar die is nog niet afgelopen, dus gelukkig mag het nog. Over een poosje zijn de frisse en fruitige lenterecepten aan de beurt.

Ingrediënten stoofperen-stroopwafel tulband

  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 170 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 230 gram bloem
  • 20 gram maizena
  • 8 gram backin
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 stroopwafels
  • 200 gram stoofperen (bereid)
  • 2 eetlepels bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de boter en suikers tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg daarna de bloem, maizena en de backin toe en meng tot een mooi en luchtig beslag.

Snijd de stroopwafels en stoofperen in stukjes. Doe deze in een bakje en doe er twee eetlepels bloem bij, meng door elkaar, zodat elk stukje bebloemd is. Dit voorkomt dat de stukjes naar beneden zakken.

Zet in de oven voor 60 minuten. Kijk of de cake gaar is door dit te checken met een satéprikker/mes.

Het recept voor de gestoofde stoofperen vind je hier. Ik heb hem geproefd en hij was echt heel lekker. Niet te droog, maar ook zeker niet te nat. De smaakcombinatie is echt geslaagd!

tulband met stoofpeer en stroopwafel stukjes

 

 


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

12 Comments

  • Marga . 19 februari 2016 at 08:11

    Hmmm, dat lijkt me niet verkeerd!
    Dank voor het recept.

    Reply
    • Lianne 19 februari 2016 at 10:37

      Nee, het is heel lekker! Graag gedaan Marga.

      Reply
  • Mienke en Wilemijn 19 februari 2016 at 16:00

    Ziet er lekker uit!!

    Reply
    • Lianne 19 februari 2016 at 16:02

      Dank jullie wel voor de leuke reactie! 🙂

      Reply
  • liefdevoorbakken 20 februari 2016 at 11:02

    Wat een bijzondere maar vooral leuke combinatie! Ik ben meteen heel nieuwsgierig!

    Reply
    • Lianne 20 februari 2016 at 13:38

      Dankjewel voor je reactie. Ja misschien wel, maar het is echt enorm lekker. Had ook niet helemaal verwacht dat het zo goed smaakt! Ga je hem zelf ook maken? 🙂

      Reply
  • Irma 21 februari 2016 at 16:43

    Oef, hier krijg ik echt zoetetrek van haha!

    Reply
    • Lianne 22 februari 2016 at 08:52

      Haha, dat kan ik begrijpen. Hij is lekker zoet, maar ook weer niet te zoet doordat je de peren niet zoet met honing of suiker.

      Reply
  • Mariska 4 maart 2016 at 22:26

    Dit klinkt echt enorm lekker! Die stoofperen had ik niet verwacht maar klinken juist heel erg goed 😀

    Reply
    • Lianne 4 maart 2016 at 23:45

      Bedankt voor je reactie. Ja, klinkt misschien gek, maar het smaakt heerlijk!

      Reply
  • Willeke 27 november 2017 at 20:19

    Hoi,
    Kun je de stroopwafels ook weglaten?
    Mijn stoofperen zijn best heel nat/soppig, gaat dat wel goed in de cake?

    Reply
    • Lianne 27 november 2017 at 20:44

      Ja dat kan. Goed uit laten lekken en eventueel op een keukenrol wat laten ‘drogen’. Bij mij ging het gewoon goed, krijg je een lekkere cake van, niet droog.

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!