Chocoladezoenen kwarktaart

In de zomer hou ik – nog meer dan anders – van no-bake taarten. Ideaal dat je geen oven nodig hebt en die warmte blijft lekker uit huis. Deze chocoladezoenen kwarktaart is om te zoenen zoo lekker! 😉

Er staan nog wat leuke zomerse recepten op de planning, nog wat bakboeken en nog een ‘wat een zoetekauw doet‘. Dat krijg je te lezen in de zomermaanden. Aangezien het niet nodig is dat ik met mijn blog doekoes verdien en ik van mening ben dat je op z’n best bent als je er voor de volle 100 procent voor gaat, weet ik niet of er elke dinsdag en vrijdag een recept online komt, maar ik ga m’n best doen! Wat is jouw favo zomer-recept?

Chocoladezoenen kwarktaart

Over no-bake taarten gesproken, wat is jouw favoriet? Monchoutaart met kersen, chocoladetaart of toch een kwarktaart? Of staat jouw favoriet er niet bij? Drop hem dan in de reacties!

Voor nu, genoeg gekletst! Op naar het recept van deze chocoladezoenen kwarktaart.

Ingredienten Chocoladezoenen kwarktaart
 • 300 gram biscuitjes
 • 190 gram boter
 • 1 pak mini chocoladezoenen
 • 100 gram pure chocolade
 • 340 gram kwark
 • 8 blaadjes gelatine
 • 250 ml chocolademelk
 • 170 ml slagroom
 • 30 gram witte basterdsuiker
Decoratie
 • 3-6 mini chocoladezoenen
 • 150 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 1 el chocoladesaus
Bereiding

Bekleed de springvorm met bakpapier.

Maal de biscuitjes fijn. Smelt de boter. Doe de boter bij de biscuitjes en roer dit door. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Smelt de chocolade. Dip de mini chocoladezoenen in de chocolade en zet deze in de springvorm. Zet geen – ik herhaal geen – chocoladezoen in het midden van de taart. Dat snijd namelijk niet zo handig, zoals je zien. Hou nog een stuk of 6 mini chocoladezoenen over. Zet in de koelkast om op te stijven.

Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 5 – 10 minuten.

Doe de kwark in en kom en roer dit los. Voeg hier 200 ml chocolademelk aan toe  Doe de slagroom in een andere kom en mix dit met de suiker stijf.

Knijp de gelatineblaadjes uit. Neem een steelpan en zet deze op het vuur.  Verhit hierin de overige chocolademelk en laat hier de gelatineblaadjes in oplossen.

Voeg dit delen toe aan de kwark en roer telkens goed door. Als de gelatine door de kwark zit, voeg dan de slagroom toe. Spatel dit goed door elkaar. Giet het chocolademelk–kwarktaart mengsel over de koekbodem en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Chocoladezoenen kwarktaart

Decoreren!

Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem een spuitzak met spuitmondje en doe wat chocoladesaus aan de zijkanten binnenin de spuitzak. Doe er daarna de stijfgeklopte slagroom in. Spuit 12 toeven op de taart. Snijd de mini chocoladezoenen door de helft en leg deze op de slagroomtoeven.

Daarna is je taart ready to eaaat!  Eet smakelijk!


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

13 Comments

 • banketbakkerhenny 3 juli 2018 at 07:09

  Hallo Laura, op je foto zie ik negerzoenen ipv slagroomsoesjes.
  Groetjes banketbakker Henny

  Reply
  • Lianne 3 juli 2018 at 07:41

   Hoi Henny, ik ben Lianne in plaats van Laura en ik spreek niet over slagroomsoesjes, maar over chocoladezoenen. Altijd handig om een recept goed door te lezen voordat je met bakken begint. Groet, Lianne

   Reply
 • debsbakeryandkitchen 3 juli 2018 at 09:57

  wauw Lianne, wat een toffe combi weer deze taart! Ik ben gek op negerzoenen, te lekker dit!

  Reply
 • ppcfransen 3 juli 2018 at 10:02

  Hoi Lianne,

  Leuk idee, die verstopte minizoenen. En ja, een minizoen in het midden is een belangrijke neiging om te onderdrukken. Het helpt als ik me probeer voor te stellen dat die minizoen in twaalf mooie puntjes gesneden moet worden.

  Reply
 • Daniëlle 3 juli 2018 at 13:24

  Echt een lekkere taart lijkt mij dit! Ziet er ook zo tof uit!

  Reply
 • Lindsey 4 juli 2018 at 17:04

  Klinkt heel erg lekker! Het is alweer een hele tijd geleden dat ik taart gemaakt heb. Toch weer eens doen 🙂

  Reply
  • Lianne 20 juli 2018 at 22:17

   Ja, taarten maken is leuk! Er staan er genoeg op mijn blog, dus de keuze is reuze.

   Reply
 • priscilla 11 juli 2018 at 11:03

  Ohh dit ziet er super lekker uit! Ik krijg het nooit voor elkaar om een taart er zo lekker uit te laten zien, haha.

  Reply
  • Lianne 20 juli 2018 at 22:18

   Dank je Priscilla! Natuurlijk wel! Gewoon de stappen volgen en kom je ergens niet uit, vragen staat vrij. Ik help je graag. 😀

   Reply
 • Convey the Travel 12 juli 2018 at 14:55

  Ooooh wat zal ik mijn vriend blij kunnen maken met deze taart!

  Reply
  • Lianne 20 juli 2018 at 22:26

   Dan zou ik hem zeker verrassen door deze taart voor hem te maken. Wordt hij vast blij van. 😀

   Reply
 • Tania 12 juli 2018 at 18:33

  Ik ben gek op chocolade en die taart ziet er zo heerlijk uit;

  Reply
  • Lianne 13 juli 2018 at 08:02

   Ja, chocolade is heerlijk! Ik kan het wel in elk recept gebruiken, maar dat zou ook zo saai worden. Bedankt voor je compliment! 🙂

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!