Mokkataartjes met lange vingers

Laatst at ik op een verjaardag een heerlijk mokkataartje. Zelf ben ik helemaal geen koffieliefhebber, maar dit taartje kan ik zeker waarderen. Ik kon het dan ook niet laten om naar het recept te vragen. Dat recept mocht ik meteen hebben en daarnaast ontving ik ook de foto’s die bij de bereiding van dit lekkere gebakje horen.

Mokkataartjes

Een ideale tip is het platslaan van cupcakevormpjes en om deze te gebruiken als ‘gebakspapiertje’. Weer wat geleerd.

Ingrediënten (16 mokkataartjes)

 • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 200 gram basterdsuiker
 • snufje zout
 • koffie: voor 2 kopjes water, 10 scheppen koffie (1:5)
 • 2 pakken lange vingers
 • 200 ml lauwe melk
 • (pure) hagelslag

Bereiding

Zet de koffie. Mix de roomboter, basterdsuiker en het zout goed door, zodat het een mooie crème wordt. Laat de koffie afkoelen, zodat hij niet te heet is (hij moet nog wel warm zijn). Voeg beetje voor beetje de koffie toe en blijf mixen tot het een mooie crème is. (Doe dit echt niet te snel, anders kan het gaan schiften!) De mokka is nu klaar.

Mokkataartjes creme

Doop 8 lange vingers in de lauwe melk en leg ze naast elkaar neer op een brood- of snijplank. Smeer met een mes een laag mokka op de lange vingers. Doop opnieuw 8 lange vingers in de lauwe melk en leg ze naast elkaar neer bovenop de crèmelaag, zorg ervoor dat ze gelijk lopen met de onderste laag. Smeer daarop weer een laagje mokka. Strooi hier hagelslag overheen. Druk ook wat hagelslag tegen de zijkanten aan, zodat het er mooi afgewerkt uit ziet.

Mokkataartjes

Herhaal het maken van deze taarten totdat je mokkacrème en lange vingers op zijn. Zelf heb ik vier ‘taarten’ kunnen maken. Snijd dan de ‘taart’ per 2 lange vingers in de lengte door, zodat je taartjes krijgt met als bodem twee lange vingers. Uit elke taart haal je vier kleine gebakjes.

Maak de cakevormpjes plat, leg deze onder het mokkataartje en vouw de zijkanten om het taartje heen.

Heb jij weleens gebak gemaakt met mokka? Of houd je niet van mokkataartjes?

Recept ingezonden door: Mienke

Als jij nou een recept hebt wat je zeker wilt delen, stuur dan een e-mail naar: info@de-zoetekauw.nl


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 Comments

 • Babs 14 juni 2016 at 08:29

  Mijn man is dol op mokka (ik ook) en schuimgebak.. ik sla dit recept voor hem op! Lekker!

  Reply
  • Lianne 14 juni 2016 at 15:28

   Leuk! Ben benieuwd hoe jij ze vind smaken. 🙂 Geniet er in elk geval van!

   Reply
 • Mariska 14 juni 2016 at 18:39

  Oeh m’n zusje is verslaafd aan alles met Mokka, goed idee voor d’r verjaardag 😀

  Reply
  • Lianne 14 juni 2016 at 18:49

   Nou dat is inderdaad een leuk idee! En ze zijn lekker gemakkelijk om te maken. 🙂

   Reply
 • Hida 15 juni 2016 at 12:58

  Hallo,
  Bij mijn nicht at ik hem altijd en erg lekker.
  Als im hem zelf maakte was de smaak heel anders in mijn beleving.
  Misschien gewoon tussen de oren ,maar nu ga ik de taartjes zeer zeker opnieuw maken.

  Gr Hida

  Reply
  • Lianne 15 juni 2016 at 13:04

   Hoi Hida, O, dat is inderdaad gek, leuk dat je ze gaat maken, laat je weten wat je ervan vond? Groetjes, Lianne

   Reply
 • mienke 15 juni 2016 at 14:28

  Hee Lianne,

  Leuk dat je ’t recept gebruikt hebt! 🙂

  Groetjes

  Reply
  • Lianne 15 juni 2016 at 14:31

   Ha Mienke, graag gedaan hoor! Het waren heerlijke gebakjes, dus zeker de moeite waard om te delen. 🙂 Groet, Lianne

   Reply
 • Charlotte 22 juni 2016 at 15:51

  Ik heb nog nooit zelf Mokka gemaakt, maar het lijkt heel simpel. Toch eens proberen!

  Reply
  • Lianne 22 juni 2016 at 19:37

   Ja, want het is echt heel gemakkelijk en lekker natuurlijk! 🙂 Laat je het mij weten of het gelukt is?

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!