Deze chocoladebroodjes met hazelnoten en rozijnen zijn een variant op de welbekende koffiebroodjes. Koffiebroodjes maak je natuurlijk met rozijnen en banketbakkersroom (aanrader om eens te maken!), deze broodjes maak je met chocoladepasta, noten en rozijnen.

chocoladebroodjes met hazelnoten en rozijnen

Mijn lievelingschocoladereep bevat deze ingrediënten, dus daardoor werd ik geïnspireerd. De chocoladepasta is van Bonne Maman. Gekregen via Kroon op het Werk, die mij gevraagd hebben om wat recepten met deze hazelnootpasta te maken. Deze hazelnootpasta bevat 20% hazelnoten. Voor de cijfernerds: Nutella bevat 13 procent.

De chocoladebroodjes zijn easy om te maken en heerlijk bij het ontbijt, de brunch of gewoon bij de koffie. Zelf vond ik ze nog wat saai na het bakken, dus een extra decoratie met witte chocolade vond ik wel op zijn plek!

Ingrediënten chocoladebroodjes met hazelnoten en rozijnen

chocoladebroodjes met hazelnoten en rozijnen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Wel de rozijnen in warm water.

Neem het croissantdeeg. Snijd dit door op de verticale voortgetrokken lijnen. Dan krijg je drie plakken. Leg deze – iets overlappend – onder elkaar. Duw de lijnen tussen de plakken en de diagonale lijnen goed dicht.

Smeer het croissantdeeg in met de hazelnootpasta. Hak de hazelnoten fijn en verspreid deze over de pasta. Knijp het water uit de rozijnen en verdeel deze ook over de hazelnootpasta. Rol het croissantdeeg vanaf de korte kant op.

Snijd de rol in 8 plakken. Leg de broodjes op de bakplaat. Klop het ei los in een mok en smeer dit over de broodjes. Bak daarna gaar en goudbruin in ongeveer 20 – 30 minuten. Laat de broodjes daarna afkoelen.

Smelt de witte chocolade en doe dit in een spuitzakje (ik gebruik vaak een boterhamzakje). Knip het puntje eraf en trek lijnen heen en weer over het chocoladebroodje. Laat de witte chocolade hard worden en geniet van je homemade broodjes!

chocoladebroodjes met hazelnoten en rozijnen***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *