Iets voor Kerst ontving ik de Foodybox Kerst. Dit is een box met allerlei producten die je als blogger mag uitproberen, het idee is om daar ook iets creatiefs mee te maken. Daarin zaten ook wat rolletjes Wilhelmina pepermunt met dropsmaak: zwart-witjes welteverstaan. Voordat ik er ook maar iets mee kon bakken (iets met lekkere chocolade mint koeken met een vleugje drop), waren ze al door mijn nichtjes ingepikt. Die hadden ze mooi opgegeten en de laatste rol zat in de kerktas van mijn moeder.

Maakt niet uit natuurlijk, maar ik wilde er lekkere koeken mee maken, dus dat werd een ritje naar de winkel. Ik had namelijk bedacht om chocoladekoeken te maken met mint- en dropsmaak. En zo geschiedde.

Op de blog van Annemerel zag ik een lekker recept waarin ook de welbekende chocolaatjes met mintvulling werden verwerkt. Ik dacht: da’s een goed idee. Met wat aanpassingen om de dropsmaak ook goed op de kaart te zetten zijn deze heerlijke koeken ontstaan. Natuurlijk is het handig als je pepermuntsmaak en drop lekker vind, maar dat spreekt voor zich.

Afijn, hier komt dan het recept!

Ingrediënten chocolade mint koeken met een vleugje drop

Bereiding

Deze chocolade mint koeken met een vleugje drop maak je als volgt:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op.

Mix de boter met de suiker en het ei. Voeg hier de pepermuntolie aan toe. Voeg dan de cacaopoeder, bloem en bakpoeder toe. Mix dit tot een beslag.

Hak de chocolade in stukken en voeg dit samen met de dropspikkels toe aan het beslag. Hak de Wilhelmina zwart-wit in stukken (bewaar er 8). Voeg de gehakte zwart-witjes toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar.

Verdeel het beslag in 16 delen. Neem één deel en duw deze plat. Leg hier een After Eight op en duw er een ander deel bovenop. Rol dit tot een ronde bal en leg deze op de bakplaat. Op deze manier zit de After Eight in het midden van de koek.

Verdeel bovenop de koek nog wat dropspikkels en één Wilhelmina zwart-witje. Bak daarna voor 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en eet ze daarna lekker op!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *