Oké, ik geef het toe. Dit is een van de allermakkelijkste recepten op mijn blog. Maar zo enorm lekker. Deze chocoladereep in bladerdeeg is echt perfect om te maken als je gewoon mega veel zin in chocolade hebt. Het liefst eet je hem nog een beetje warm, als die net uit de oven is zeg maar. Geloof mij, dan lust je heel de reep op. 😉

Ik denk dat ik dit ooit gezien heb op een filmpje van Tasty o.i.d. (klik op ’tasty’ voor een uitleg filmpje). Dat zijn korte receptvideo’s waarin ze de gekste, lekkerste en suikerrijkste recepten in maken. En zo ook deze chocolade reep. Ik decoreer hem met noten voor een lekkere bite. Persoonlijk vind ik hem denk ik het lekkerst met een reep pure chocolade, maar je zou het ook eens kunnen proberen met een reep gevuld met noten en rozijnen.

chocoladereep in bladerdeeg

Ingrediënten chocoladereep in bladerdeeg

  • 1 reep chocolade
  • 1 stuk bladerdeeg (ongeveer 1,5 keer zo groot als de chocoladereep)
  • handje noten
  • 1 ei

Bereiding

Dat was geen indrukwekkende ingrediënten lijst of niet? Nou, de bereiding is niet veel moeilijker.

Verwarm de oven voor op 150 – 175 graden.

Neem een bakplaat en leg hierop een stuk bakpapier. Neem een stuk bladerdeeg en leg hierop de reep chocolade. Zorg ervoor dat je aan de boven- en onderkant ongeveer 2 à 3 cm over hebt. Je moet het stukje over de reep kunnen vouwen. Aan de zijkant zorg je ervoor dat je een stuk overhebt wat even breed is als de reep.

Vouw dan eerst de bovenkant en de onderkant naar binnen. Snijd in het bladerdeeg aan de zijkant schuine repen van ongeveer 1 cm breed. Vouw deze over de reep heen.

Klop het ei los en smeer het over het bladerdeeg. Hak de nootjes fijn en verdeel deze over bovenkant van de chocoladereep.

Bak in 20 – 25 minuten goudbruin in oven. Daarna puur genieten!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Chocoladereep in bladerdeeg”
  1. Het klinkt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens super lekker uit! Deze wil ik eens proberen.

    1. Dat is zeker een top combinatie Simone! Stuur je een foto / berichtje als je hem gemaakt hebt? Vind ik altijd leuk om te zien. 🙂

  2. Hoi, ik heb al enkele weken geleden dit recept uitgeprobeerd en is echt een top recept. Lekker makkelijk en snel klaar te maken en heb je toch wat anders op de tafel staan als dessert of koekje. Ik heb zelf gevarieerd in verschillende chocoladerepen; melk, wit en melk, puur. Iedereen is fan. Foto wou ik meesturen maar helaas, ik vergeet dit steeds en dan is alles alweer op.
    Groetjes, Yvette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *