Drop met chocolade, zoals dropfudge, misschien niet voor iedereen weggelegd, maar voor de drop- en chocolade liefhebber is dit zeker te weten een lekker hapje. Tijdens een winkelsessie met een vriendinnetje zag ik drop kruidnoten bij de Pepernotenfabriek. Nadat ik ze had geprobeerd en goedgekeurd, nam ik een zakje mee naar huis. Omdat de kruidnoot omhult is met chocolade en droppoeder, dacht ik dat een drop fudge ook wel zou werken.

Zelf vind ik het lekker, maar ik denk dat er genoeg mensen zijn die dit liever overslaan. Laat het hieronder weten of jij wel of geen stukje van deze fudge bij de thee neemt.

dropfudge

Ingrediënten dropfudge

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 340 gram melk chocolade
  • 50 gram salmiakpoeder (zout)
  • decoratie: salmiak of zwart-wit snoepjes

Bereiding

Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier.

Doe de gecondenseerde melk en de chocolade in een magnetronbestendige kom. Zet in de magnetron voor 25 seconden, roer door en herhaal dit totdat de chocolade is gesmolten.

Voeg dan het salmiakpoeder door het mengsel. Giet de fudge dan in de met bakpapier beklede vorm. Hak de snoepjes in stukjes.

Strooi direct wat snoepjes over de fudge en druk zachtjes aan. Laat de fudge dan helemaal afkoelen (ong. 1 uur) en uitharden. Snijd daarna in stukjes en geniet van je dropfudge.

dropfudge

Lijkt het jou lekker? Of vind jij drop en chocolade geen combinatie?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

7 gedachte over “Dropfudge”
  1. Als je goedkope, gezoute, zachte drop in stukjes hakt en die mee laat smelten er in maakt hij misschien nog n stuk lekkerder 😉

  2. de dropkoekjes ga ik zeker proberen 🙂 als je weet (zodra je het geprobeerd hebt)hoe ik dropfudge kan maken, hoor ik het heel graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *