Leuk weetje: het is deze week de week van het Nederlandse bier. Laat ik nou voor jullie precies een kaasbroodjes in de aanbieding hebben gemaakt met bierkaas. Oftewel kaas van het merk Leffe – bekend van bier – met lekker Belgisch abdijbier. Zo hoef je nooit meer te kiezen of je nu eerst voor het biertje gaat en daarna de kaas of andersom.

Ik ging voor de Pavé met Leffe Blond. Deze kaas heeft een lichte korst, een subtiele smaak van kruidnagel en een licht bittertje van het Leffe Blond bier. De combinatie van de kaas met het bladerdeeg en de sesamzaadjes zorgt voor een gemakkelijk recept, ideaal voor een feestje, maar ook een enorm lekker recept. Het bladerdeeg is enorm luchtig en knapperig en dat komt de smaak zeker ten goede.

kaasbroodjes met bierkaas

Dit product zat in de Foodybox, altijd leuk om op die manier nieuwe producten te leren kennen en te proberen. Deze kaas raad ik jullie ook zeker aan. Als je ‘gewone’ kaas wil gebruiken kan dat ook zeker. Het is dan wel aan te raden om een likje mosterd onder de kaas te smeren voor wat extra smaak.

Ingrediënten kaasbroodjes
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

kaasbroodjes

Rol het bladerdeeg uit op een snijplank. Vers bladerdeeg zit altijd op een vel bakpapier, dit leg je op de bakplaat. Snijd de kaas in 12 blokjes. Leg de blokjes op het bladerdeeg met wat tussenruimte. Gebruik hiervoor de ene helft van het bladerdeeg. Vouw de andere helft van het bladerdeeg eroverheen. Druk aan in de tussenruimtes en snijd in stukken.

kaasbroodjes

Druk de zijkanten goed aan, zodat er geen openingen zijn. Leg de kaasbroodjes op de bakplaat. Klop een ei los en smeer dit eroverheen. Strooi vervolgens de sesamzaadjes er rijkelijk overheen. Zet daarna de bakplaat voor 20 minuten in de oven, totdat de kaasbroodjes heerlijk ruiken en goudbruin zijn. Geniet ervan!

Na het maken en plaatsen van dit recept kom ik erachter dat het thema van het foodblog event Nationale Kaasweek / Kaas was. Komt dat even leuk uit, dit is dus mijn inzending. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Kaasbroodjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *