Ik vond het weer eens tijd worden voor een hartige snack. Deze in de vorm van kaasvlinders! Kaasstengels heb je al eens voorbij zien komen en nu is het de beurt van de kaasvlinder. In de Foodybox Zomer zat vers flamkuchendeeg van Tante Fanny, maar helaas wat mijn baksel daarmee niet helemaal goed uitgevallen. Vandaar een nieuwe kans, dit keer met het vers bladerdeeg. Dat lukte wel goed, kijk snel verder voor het recept.

Kaasvlinders

Ingrediënten kaasvlinders

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram kaas
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol het bladerdeeg uit. Ik hebt vers bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Klop het ei los en smeer dit over het bladerdeeg. Let op! Ook goed aan de randen. Bewaar de rest van het ei, heb je niets over dan heb je nog een ei nodig.

Doe daarna de kaas, samen met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden in een kom en meng dit goed door elkaar. Ik heb de kruiden op gevoel gedaan, doe zoveel of zo weinig als je zelf wilt. Natuurlijk kan je ook nog meer kaas toevoegen.

Verdeel het kaas-kruidenmengsel over het bladerdeeg. Rol daarna op, begin aan beide zijkanten en rol naar het midden. Zorg ervoor dat beide rollen even groot zijn. Smeer de binnenkant van de rol goed aan met de rest van het ei en plak de rollen tegen elkaar. Bestrijk ook de buitenkant van de rol in met het geklopte ei.

Snijd de rol bladerdeeg in dunne plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif daarna in het midden van de oven en bak de kaasvlinders voor ongeveer 20 minuten.

Kaasvlinder


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *