Een poll op Instagram en een bericht op Facebook leerde mij dat jullie het leuk vinden om wat meer hartige en gezonde recepten op mijn blog te zien. Dat gaat zeker gebeuren, alhoewel ik gezonde recepten soms wel lastig vind, wat er staat al zoveel online en ik wil niet met allerlei aparte ingrediënten gaan bakken. Hartige hapjes daarentegen kan je maar mee variëren. Alhoewel ik in mijn review van ‘Het Hartige Bakboek’ van Rutger aangaf dat ik dat soms best lastig vind.

Vandaag heb ik een lekker hapje voor jullie: gehaktballetjes met spek en barbecuesaus. Zelf vind ik het een heerlijke combinatie en ik denk dat dit zeker geliefd is op een verjaardag.

gehaktballetjes met spek

Ingrediënten gehaktballetjes met spek
  • 200 gram gehakt
  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 50 – 100 gram paneelmeel
  • 20 – 30 plakjes spek
  • 2 eetlepels barbecuesaus (over het spek)
Bereiding

Doe het gehakt samen met de 4 eetlepels barbecuesaus, de kruiden, het ei en het zout in een kom. Meng dit door elkaar. Voeg paneermeel toe totdat er een stevig gehakt ontstaat.

Maak dan kleine balletjes met je handen en leg deze op een bord. Zet het bord voor 5 – 10 minuten in de koelkast. Zo worden de gehaktballetjes extra stevig.

Zet een koekenpan op het fornuis en verwarm hierin wat olie of boter. Bak hierin de balletjes gaar.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

gehaktballetjes met spek

Laat de balletjes wat afkoelen. Wikkel ze daarna in het spek en bestrijk met de barbecuesaus.

Neem daarna een ovenschaal met wat bakpapier en leg hierin de gehaktballetjes. Zet in de oven voor ongeveer 10 minuten, totdat het spek lekker bruin gekleurd is. Serveer direct.

Dit hapje gaat het zeker goed doen op een feestje! Wat is jouw favoriete hartige hapje?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *