Deze heerlijke pesto pizza hapjes met mozzarella en tomaat maakte ik voor de foodblogswap van februari. Ja, ja, elke maand doe ik nog trouw mee! Deze keer was het wel wat lastiger, dus ik heb ook een beetje gesmokkeld – niet doorvertellen hè. Het is normaliter de bedoeling dat je een recept kiest van de blog die je wordt toegewezen en hier je eigen draai aan geeft. Ik kreeg de blog ‘La Green Cuisine‘ toegewezen, maar hier staan nog niet zoveel recepten op waar ik als zoete blogger mee uit de voeten kan. Dus ik koos een recept van de blog en dit werd de basis voor deze heerlijke hapjes.

Ik koos namelijk voor het recept van pesto op ‘La Green Cuisine’ en maakte er verrukkelijke hapjes mee. Ik had nooit verwacht dat ik dit zou zeggen over de combi: pesto, mozzarella en tomaat, maar het is gelukt. Dit Smaakt Goed! Jullie zijn vast benieuwd naar het recept wat mij over de streep haalde. Ik ben de beroerdste niet, dus hierbij het recept. Bon Appétit!

pesto pizza hapjes

Ingrediënten pesto pizza hapjes
  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 100 gram pesto (+ 10 gram voor buitenkant)
  • 50 gram cherrytomaten
  • 125 gram mozzerella
  • 2 eetlepels melk
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.

Rol het pizzadeeg uit en besmeer met de pesto.

Snijd de tomaatjes en de mozzerella in stukjes en verdeel dit over de pesto.

Rol het pizzadeeg daarna op, vanaf de lang kant. Doe 10 gram pesto met wat melk in een mok en roer dit goed door elkaar. Verdeel dit met een kwastje over de buitenkant van de rol. dit zorgt voor een mooie goudbruine kleur als de pesto pizza hapjes straks uit de oven komen.

Snijd deze rol met een scherp mes in plakken. Leg de plakken op de bakplaat. Bak dit in 20 minuten gaar en goudbruin.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Pesto pizza hapjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *