Appelplaatkoek

Deze heerlijke appelplaatkoek is ideaal om te maken voor een verjaardag. In een hele korte tijd heb je zo een hele fikse taart van 20 stukken. Het is net wat gemakkelijker en sneller dan appeltaart, dus heb je een keer weinig tijd of zin, maak dan gewoon deze plaatkoek.

Vooral enorm lekker met een dot opgeklopte slagroom en wat kaneel. Smullen maar!

Ingestuurd recept

Trouwens: alle dank voor dit recept gaat naar mijn bovenste beste buuf: Clara. Zij had dit recept via haar werk en via haar kwam het weer bij mij terecht. Aangezien ik het zo’n leuk en lekker recept vond, vroeg ik of ik het mocht delen. Dat mocht, dus vandaar dat het recept nu op mijn blog staat. Nog bedankt Clara!.

Appelplaatkoek

Ingrediënten appelplaatkoek

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram lichtbruine suiker (ik heb rietsuiker gebruikt, ging ook prima!)
  • 250 gram havermout
  • 400 gram boter
  • 8 appels
  • 1 scheutje citroensap
  • 40 gram suiker (bij appelvulling)
  • snuf kaneel
  • snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Neem een bakplaat en vet deze in. Leg er daarna een vel bakpapier in.

Smelt de boter in een kom. Voeg aan de gesmolten boter het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de havermout en een mespuntje zout toe.

Meng dit door elkaar met je handen of met een mixer met deeghaken totdat er een deeg ontstaat.

Verdeel dit deeg over de bakplaat en druk goed aan.

Schil daarna de appels en rasp deze. Ik heb sommige stukjes wat groter gelaten, dat vond ik wel leuk. Doe de appelrasp en appelstukjes in een kom en doe hier de kaneel, citroensap en de 40 gram suiker bij. Meng dit door elkaar. Verdeel daarna over de bodem.

Bak de appelplaatkoek af in 35 minuten. Snijd daarna in stukken en geniet! (ook lekker met een bak koffie!)

Appelplaatkoek

 


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

14 Comments

  • Loes 28 maart 2017 at 10:45

    Dit klinkt echt heerlijk! Ben dol op alle baksels met appel.

    Reply
  • Ria 29 maart 2017 at 08:35

    Klinkt goed! Wat is de maat van het bakplaat?? 😊
    Gr Ria

    Reply
    • Lianne 29 maart 2017 at 20:30

      Hoi Ria, dankjewel! De taart is erg lekker en gemakkelijk om te maken.
      Goede vraag. Ik zal het erbij zetten in het artikel. bakplaat is ongeveer 30 x 35 cm.
      Groetjes, Lianne

      Reply
  • Arda 1 april 2017 at 10:12

    Heb er wat minder suiker ingedaan maar voor de rest is hij heerlijk!
    Dit wordt een blijvertje!

    Reply
    • Lianne 1 april 2017 at 11:25

      Wat leuk dat je hem gemaakt heb en dat die zo lekker was. 🙂

      Reply
  • Rian 16 september 2017 at 17:04

    Wat is de maat van de bakplaat? 😊

    Reply
    • Lianne 16 september 2017 at 18:52

      De bakplaat is 30 x 35 cm.

      Reply
  • Petra 19 november 2017 at 14:56

    Heerlijk! Wel erg zoet ook al had ik er al wat minder suiker in gedaan. Dit wordt een blijvertje. Heb er ongeveer 16 grote stukken uitgehaald.

    Reply
    • Lianne 20 november 2017 at 21:52

      Ja, het is inderdaad wel zoet, maar ik ben dan ook een echte zoetekauw. Je kunt eventueel de stukken wat kleiner snijden als je dat fijn vind, ik snijd er meestal 20 of meer stukken uit.

      Reply
  • Joke 29 januari 2018 at 18:10

    De taart wordt nog lekkerder als je er gemengde noten met rozijnen of cranberry over doet voor het bakken. 😊

    Reply
    • Lianne 29 januari 2018 at 22:32

      Dat is een hele lekkere tip Joke, bedankt! 🙂

      Reply
  • Monique 24 maart 2019 at 10:28

    Gisteren gebakken en het was heerlijk.

    Reply
  • Terra Slof 10 mei 2019 at 21:14

    Ik heb hem ook gemaakt en hij is echt heerlijk, alleen het de koek was niet echt een koek. Het deeg wordt niet hard. Hoe kan ik dot de volgende keer anders doen?

    Reply
    • Lianne 8 juni 2019 at 18:59

      Goed om te horen dat die lekker was Terra. Koek is misschien ook niet helemaal het juiste woord. Bij mij was het net zo stevig als appeltaart. Dus geen cake, wel meer richting koek, maar niet enorm hard. Of was die nog warm? Want als hij afgekoeld is, is de appelplaatkoek steviger.

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!