Als je wilt uitpakken voor je Valentijn, ga dan eens aan de slag met deze kiekeboe cake. Het is even een klusje, aangezien je twee cakes moet bakken, maar het eindresultaat is superleuk! Nou, daar doe je het voor toch? Met zo’n cake als deze kun je prima de liefde verklaren, want aan de buitenkant is niks te zien, maar zodra je de cake opensnijd verschijnt er een prachtig hart!

Oh, ja. Het maken van deze cake stond al een hele lange tijd op mijn foodbucketlist. Wil je die teruglezen? Klik dan hier voor de versie die ik voor 2016 heb gemaakt en hier voor die van 2017.

valentijns chocolade cake met roze hartje

Ingrediënten Valentijn Chocolade cake met roze hartje

Roze cake

 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 4 grote eieren (anders 5)
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • scheutje vanille aroma
 • roze kleurstof

Chocoladecake

 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 180 gram zelfrijzend bakmeel
 • 20 gram cacao
 • 50 gram chocolade in stukjes of hagelslag
 • 4 grote eieren (anders 5)
 • scheutje vanille aroma

Extra: hartjesuitsteker!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Maak eerst de roze cake. Doe dit door de boter, suiker en de vanille aroma in een kom en mix tot een glad mengsel. Voeg hierbij de eieren één voor één toe. Mix telkens goed door. Voeg daarna het zelfrijzende bakmeel toe en mix tot een egaal beslag.

Doe daarna de roze kleurstof erbij. Begin met een mespuntje en als het te weinig is voeg je nog wat toe. Mix tussentijds steeds door. Vind je de kleur goed? Doe dat het cakebeslag in de cakevorm en zet in de oven. Voor 60 minuten. Laat daarna helemaal afkoelen.

valentijn chocolade cake met roze hartje

Als de roze cake is afgekoeld snijd dan de twee uiteinden eraf. Niet te veel, snijd alleen het bruine weg. Snijd de cake daarna helemaal in plakken. Steek met behulp van de hartjesuitsteker uit elke plak een hartje.

Leg de hartjes even aan de kant. Nu gaan we aan de slag met het chocoladebeslag. Gooi de cakeresten niet weg! Maak dit ermee! Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Nu gaan we het chocoladecakebeslag maken. Doe de boter, suiker en de vanille aroma in een kom en mix tot een glad mengsel. Voeg hier de eieren één voor één aan toe. Mix telkens goed door. Voeg daarna het zelfrijzende bakmeel en de cacao toe en mix tot een egaal beslag. Doe er daarna nog wat chocoladehagelslag of stukjes chocolade in.

Neem nu een cakeblik en verdeel hier een klein beetje van het chocoladebeslag in over de bodem. Zet daarna de hartjes erop. Verdeel de rest van het beslag naast en over de hartjes heen. Bak daarna in de oven voor 60 minuten op 160 graden.

Snijd in plakjes en je ziet de hartjes verschijnen. Wat een liefde he! 😉

Wat maak jij voor jouw Valentijn?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 gedachte over “Valentijn: Chocolade cake met roze hartje”
 1. ik maak met de restjes altijd cake lollys erg lekker en de kids zijn er dol op en dat gaat ook verspilling tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *