Dit heerlijke ‘Fris & Fruitig Oreo toetje’ ziet er niet alleen leuk uit, vind ik dan, maar smaakt ook nog eens heel erg lekker. Toen ik jarig was vond ik het wel tijd om lekker uit te pakken met het dessert. Gelukkig had ik de week ervoor een foodybox ontvangen, van Kroon op het Werk, waarin heerlijke ingrediënten zaten voor een goed dessert.

Ik wilde aan de slag gaan met yoghurt van La Fermière of met Fris & Fruitig van Bieze. Het werd Fris & Fruitig: een vruchtencompote. Ik had de smaak: Rood Fruit ontvangen. Dus gauw naar de winkel om nog wat extra dingen te halen voor het toetje en aan de slag.

fris-fruitig-oreo-toetje

Het is trouwens echt zo gepiept, dus dat is echt heel fijn.

Ingrediënten Fris & Fruitig Oreo toetje (4 personen)

  • 1 rol Oreo
  • 300 gram kwark (ik nam aardbeiensmaak)
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram Fris & Fruitig *

* Dit product heb ik ontvangen. Je kunt Fris & Fruitig o.a. kopen bij de Boni, Coop, Dirk, Hoogvliet en Plus. Prijs: vanaf € 1,99. Smaken: Aardbei/Rabarber, Rood Fruit en Kersen. Kan je het nergens vinden? Gebruik dan vlaaifruit in je favoriete smaak.

Daarnaast heb je 4 leuke glazen, weckpoten, ijscoupe-bekers of schaaltjes nodig om te serveren.

Bereiding

Leg 4 Oreo’s apart. Draai de overige Oreo’s los van elkaar en schraap de witte crème eruit en doe dit in een bakje. Bewaar deze vulling voor later. Verkruimel de Oreo’s in kleine stukjes. Verdeel de helft over de vier glazen.

Klop de kwark los en verdeel dit over de vier glazen bovenop de Oreo’s en strijk de bovenkant glad. Verdeel daarna de rest van de Oreo-kruimels over de glazen. Dit komt bovenop de kwark.

Doe de slagroom, de vanillesuiker en de crème die tussen de Oreo’s zat in een kom en mix totdat de slagroom stijf is. Verdeel de slagroom over de vier glazen.

Verdeel daarna twee grote eetlepels Fris & Fruitig Rood Fruit over elk glas. Breek de vier Oreo’s in grote stukken en decoreer hier elk toetje mee.

Zet in de koelkast totdat het dessert begint en daarna kan je écht genieten!

fris-en-fruitig-oreo-toeje

Ben jij een beetje van de toetjes? En wat vind je van mijn creatie?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Fris & Fruitig Oreo toetje”
    1. Ha Willemijn, ging eigenlijk toevallig, want ik zag je blog voorbijkomen in de statistieken op m’n blog. En ik was blij verrast dat je weer een nieuw recept had geplaatst. Leuk meid, hopelijk ga je nu langer door. 🙂 Dankje voor het compliment, vind het zelf ook echt mooi om te zien. Ja, het toetje is zeker te weten een aanrader. Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *