Het recept voor appeltaart heb ik al gedeeld op mijn blog, maar met appeltaart kan je nog veel meer. In elk geval met de vulling. Vandaag deel ik met jullie een ‘gezond’ recept voor appeltaartrepen. Het is geïnspireerd op het fruitrepen recept van de meiden van Chickslovefood.

Lekkere appeltaartrepen, met honing!

Appeltaartrepen met honing

Deze repen bestaan voornamelijk uit fruit, of gedroogd fruit en honing. Bovendien heb je niet zoveel nodig. Het kookboek heet: Skinny Six, wat inhoud dat je aan de slag kan gaan met maar zes ingrediënten. Ook voor deze repen heb je niet veel nodig. Wel zijn ze erg lekker en handig om per twee verpakt mee te nemen naar school of werk als tussendoortje.

Ingrediënten (10 appeltaartrepen)

  • 150 gram bloem, bijvoorbeeld: tarwebloem of speltbloem
  • 3 el olie
  • halve appel
  • 75 gram rozijnen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 el honing

Bereiding

Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden.

Rasp  daarna de appel en week de rozijnen in lauwwarm water.

Meng de bloem, de olie, de geraspte appel, de rozijnen, het ei, de kaneel en 2 eetlepels honing door elkaar. Maak er daarna een bal van, is die te droog voeg dan nog wat olie toe, is die nog te nat voeg dan nog wat bloem toe.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg hierover in een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik. Zet in de oven voor 10 minuten.

Appeltaartrepen net uit de oven

Na die 10 minuten verdeel je de plak in 10 stukken en strijk je de overgebleven honing over de stukken heen. Daarna nog een keer 10 – 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Daarna heb je heerlijke appeltaartrepen, lekker als tussendoortje en gemakkelijk te maken, zonder al te veel ingrediënten.

Follow


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Snelle appeltaartrepen”
  1. Ja heerlijk , ik maak het vaak met mijn suikervrije zoon (haha) Variaties? gemalen hazelnoot ipv appel en fijngesneden gedroogde abrikozen en/of dadels erdoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *