Beloofd is beloofd. In de recensie van het bakboek van Sarena vertelde ik dat het recept van de zoete perziken online zou komen. Hier is die dan! Het zijn best wat handelingen om het koekje te maken, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan. Het is namelijk wel een heel lekker koekje en de afzonderlijke stappen zijn erg gemakkelijk om uit te voeren.

Waar het koekje zijn naam aan dankt is niet heel lastig te raden, aan de vorm en kleur natuurlijk. Ik heb nog geprobeerd om ook perzikenjam te vinden, maar die zag ik zo gauw niet, maar weet jij waar je die kan halen? Laat het mij dan weten in de reacties en probeer deze ‘zoete perziken’ met perzikenjam.

Vulling koekje zoete perzik Sarena

Zoete perziken

voor 25 stuks

Pasta frolla, de koekjes

500 g bloem
2 tl bakpoeder
250 g koude boter, in blokjes gesneden
200 g kristalsuiker
rasp van 1 onbespoten citroen
4 eidooiers

Vulling

200 g pure chocolade (minstens 70% cacaobestanddelen)
400 g pruimenjam
20 g cacaopoeder
300 g kristalsuiker
200 ml frambozenlikeur (of een andere rode likeur). Liever geen alcohol? Gebruik dan limonadesiroop. (wel rode!)
20 muntblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem en het bakpoeder en meng de boter erdoor. (Zorg ervoor dat de boter niet teveel opwarmt). Strooi het deeg daarna op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Voeg dan de eidooiers, kristalsuiker en citroenrasp toe. Kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Laat daarna een half uur tot een uur rusten in de koelkast.Koekjes en uithollen Sarena Solari

Haal het deeg uit de koelkast en maak 40 balletjes van ca. 3 cm doorsnede. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Leg de halve bollen op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Hol de halve bollen uit met een mesje (zie blz. 46-47). Doe dit heel voorzichtig, want ze breken snel. Bewaar de kruimels, deze gebruik je voor de vulling. Als er nog grote stukken in zitten, verkruimel deze dan ook.

Mengsel en gevuld Sa So

Smelt voor de vulling de chocolade in de magnetron, om de 20 seconden even doorroeren, of au-bain-marie. Meng de gesmolten chocolade door 2/3 van de jam. Voeg het cacaopoeder en de koekkruimels toe en meng door elkaar. Voeg lepel voor lepel de rest van de jam toe tot je een zachte, stevige, niet te dunne vulling hebt: deze mag niet uitlopen. Het kan zijn dat je niet alle jam nodig hebt; dit hangt af van de jam en de hoeveelheid kruimels die je gebruikt. Ik heb geen extra jam toegevoegd.

Vul alle uitgeholde halve bollen met 1 theelepel vulling en druk er voorzichtig een andere uitgeholde helft tegenaan. Doe dit tot alle halve bollen op zijn.

Eindresultaat koekje zoete perzik Sarena Solari uit het gelijknamige bakboek

Nu kun je de ‘perziken’ kleuren. Breng 200 ml water aan de kook en voeg 150 g kristalsuiker toe. Roer tot die is opgelost, haal van het vuur, voeg de likeur toe en roer goed. Doe de resterende suiker in een kommetje. Doop de pesche dolci kort in de likeur en daarna in de kristalsuiker. Draai de perziken goed rond zodat ze helemaal bedekt zijn met suiker. Leg ze op een bord te drogen. Steek in elke perzik een blaadje munt om het af te maken.

En dan zijn ze klaar! Heb je weinig tijd en toch zin in een lekker koekje? Maak dan deze koekjes eens!

Vinden jullie vorige opmaak van de recepten handiger of zoals het nu is? Dit is wel lastiger uitprinten, maar maakt het wel mogelijk om er foto’s tussen te plaatsen en dat vind ik eigenlijk wel leuk! Ik hoor het graag van jullie! ;D Bedankt alvast! 🙂


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 gedachte over “Pesche Dolci – Zoete perziken met chocoladevulling”
 1. Owww, klinkt dat ff lekker zeg!!

  Ziet er inderdaad leuk uit met de foto’s ertussen 🙂

  Ik print recepten niet met plaatjes uit dus is het net ietsje meer werk om dit over te nemen maar dat is niet erg toch? Ff paar keer extra kopiëren en plakken is een klein werk.

  Groetjes,, Marga

  1. Dankjewel! Ja he, is het ook hoor! 🙂 O, maar ik heb nu ook nieuwe knoppen onder het recept staan waarbij je heel gemakkelijk kan uitprinten en de afbeeldingen er tussen kan weghalen.

 2. Ik heb het boek niet, dus weet niet hoe ik de pasta frolla op pagina 15 moet maken, ik vind dit best jammer dat je het niet volledig uitlegt, zien er lekker uit

 3. Heej Lianne, over de perzikjam..
  Ik had het pas over de jam die mijn moeder in de appeltaart deed, dat was abrikozenjam van ‘bonne maman’. Ik denk dat die ook heel lekker en goed te gebruiken is! 🙂
  Hij is te koop bij de jumbo… Zie onderstaande link;).

  Jumbo > Bonne Maman abrikozen confiture 370gram

  Groetjesss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *