Over zo’n anderhalve week is het Valentijn. En of je het nou viert of niet, lekkere hapjes zijn altijd welkom toch? Deze zoete bladerdeeg hapjes zijn erg gemakkelijk om te maken. Ik maakte zoete varianten, maar je kunt natuurlijk ook voor een hartige variant gaan. Vul ze dan bijvoorbeeld met gehakt of kaas.

Zoete bladerdeeg hapjes

 

Hieronder zie je hoe het in zijn werk gaan en het uitgetypte recept. Wel twee aandachtspunten: ik heb het stokje eruit gehaald, omdat ik niet zeker wist of dit stokje wel bestendig was tegen de hitte van de oven. Als je dus hartjes op een stokje wil, let dan goed op wat voor stokje je gebruikt. IJsstokjes kan in elk geval, deze zijn namelijk van hout.

Daarnaast moet je niet zoveel jam gebruiken als dat je hier op de foto ziet, dat is veel te veel en loopt eruit. Doe gewoon een theelepeltje en verdeel het over het hartje, ook in de bovenste rondjes. Niet helemaal tot de rand, want die moet je nog dichtduwen met een vorkje.

Dan nu, hoe maak je dit simpele, doch heerlijke hapje?

Ingrediënten zoete bladerdeeghapjes

  • bladerdeeg, met 1 plakje maak je 2 hapjes
  • vulling: jam, chocoladepasta en/of hagelslag
  • water
  • suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden

Maak met behulp van de hartjesuitsteker vier hartjes uit elk plakje bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de helft van de hartjes op.

how to zoete bladerdeeg hapjes

Verdeel over elk hartje wat jam, of chocoladepasta, of hagelslag. Leg de andere helft van de hartjes er boven op. Druk de zijkanten aan met een vork.

Maak de bovenkanten vochtig met wat water en verdeel er wat suiker over. Zo krijg je een knapperig laagje. Zet dan voor zo’n 15 tot 20 minuten in de oven.

Smullen maar!

Zoete bladerdeeg hapjes binnenkant

Mmmm. Heerlijk!

Follow


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Zoete bladerdeeg hapjes”
  1. Wat een leuk idee om dit met hartjes te doen! Ik maak heel vaak bladerdeeg hapjes met groentes. Ik bak dan uitjes, champions, worteltjes, courgette en doe dat dan in de bladerdeeg. Ik vouw er altijd drie hoekjes van. Maar dit vind ik wel erg leuk. En ook om ze gewoon met kaas of gehakt (dat zouden de boys erg lekker vinden) te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *