Cakerol met chocolade

In mijn ‘te-bakken-lijstje’ deelde ik het verlangen om een rolcake of cakerol te maken. Die wens is werkelijkheid geworden. Bij deze presenteer ik aan jullie mijn chocolade cakerol met chocolade. Ik had eigenlijk gedacht dat het veel moeilijker was, maar het viel allemaal mee. Scheuren aan de buitenkant moffel je weg met wat poedersuiker en chocolade en verder kan er weinig mis gaan.

Chocolade cakerol

Jullie zijn vast enorm benieuwd hoe je hem maken moet, dus hierbij deel ik het recept. Het recept voor de cake heb ik van Leukerecepten.nl gehaald, want ik was bang dat hij met mijn tactiek droog zou worden.

Ingrediënten (chocolade cakerol)

Cake:

 • 3 eieren
 • 75 gram suiker
 • 60 gram bloem
 • 1,5 eetlepel maizena
 • 2 eetlepels cacao

Vulling:

 • 1 zakje klopfix
 • 1 eetlepel suiker
 • 250 ml slagroom
 • 1 eetlepel cacao

Decoratie:

 • Chocolade
 • Poedersuiker

Bereiding

Cake
Verwarm de oven voor op 175 graden. Splits de eieren. Meng het eiwit met 3/4 van de suiker goed stijf. Meng het eigeel met 1/4 van de suiker romig. Schep het eigeelmengsel bij het eiwitmengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Nieuwe map3

Zeef de maizena, cacao en de bloem boven het mengsel en spatel er weer voorzichtig doorheen. Neem een bakplaat en giet hier het mengsel op. Zorg dat het een rechthoek wordt van ongeveer 2 à 3 cm dik. Bak af in 15 minuten.  Leg de cakerol met bakpapier naar beneden op een vochtige theedoek. Rol je hem op met bakpapier en al. (zie foto) Laat zo afkoelen.

Vulling
Mix de slagroom, suiker en klopfix tot een stevige massa. Voeg hier het cacaopoeder aan toe en spatel er door heen. Als de cakerol is afgekoeld rol je hem langzaam terug en verdeel je de vulling erover. Rol hem daarna weer dicht en laat opstijven in de koelkast.

Decoratie
Daarna zeef je poedersuiker eroverheen. Smelt daarna de chocolade in de magnetron en maak met een theelepeltje streepjes over de rol.

Je kunt natuurlijk ook nog fruit aan de vulling toevoegen of stukjes chocolade. Verdeel dan eerst de slagroom over de cakerol en daarna leg je het fruit of de chocolade erop. Eet smakelijk!

Chocolade rolcake

PS. Weet je niet hoe je eieren scheidt? Kijk dan hier! En like mijn facebookpagina om op de hoogte te blijven en extra berichten te lezen.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 Comments

 • Marga . 26 februari 2016 at 08:02 Reply

  Oh leuk! Daar zit ik ook vaak naar te kijken naar zo’n rol maken maar durf het nog steeds niet aan…volgens mij breekt de hele boel als ik dat doe.

  • Lianne 26 februari 2016 at 08:37 Reply

   Toch eens proberen hoor, mij is het ook gelukt. Dan moet je jou ook vast en zeker lukken! 🙂 Gewoon met wat beleid kom je een heel eind. En scheurtjes bedek je met chocolade en poedersuiker.

   • Marga . 26 februari 2016 at 13:29 Reply

    Ja, misschien toch es doen….maar ja, ik wil zoveel…haha

 • liefdevoorbakken 26 februari 2016 at 11:42 Reply

  Dit ziet er fantastisch goed uit Lianne!! Wauw!

  • Lianne 26 februari 2016 at 12:17 Reply

   Thanks voor jullie lieve reactie! 🙂

 • Mariska 26 februari 2016 at 15:58 Reply

  Hij ziet er heerlijk uit! Eieren scheiden gaat wel lukken maar handig dat het erbij staat 🙂

  • Lianne 26 februari 2016 at 16:46 Reply

   Dankjewel! Goed bezig, ja voor sommige mensen, waaronder ik, is deze manier een uitvinding. 🙂

 • My happy kitchen 26 februari 2016 at 22:31 Reply

  Dat is iets wat ik ook graag nog een keer wil proberen, zo’n cake rol. Zo veel te bakken, zo weinig tijd, zucht. Hij ziet er heerlijk uit!

  • Lianne 27 februari 2016 at 14:06 Reply

   Ja, jammer is dat altijd. Mijn lijst met bakken wordt sneller langer dan dat ik bak. Dankjewel! 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: