In mijn ’te-bakken-lijstje’ deelde ik het verlangen om een rolcake of cakerol te maken. Die wens is werkelijkheid geworden. Bij deze presenteer ik aan jullie mijn chocolade cakerol met chocolade. Ik had eigenlijk gedacht dat het veel moeilijker was, maar het viel allemaal mee. Scheuren aan de buitenkant moffel je weg met wat poedersuiker en chocolade en verder kan er weinig mis gaan.

Chocolade cakerol

Jullie zijn vast enorm benieuwd hoe je hem maken moet, dus hierbij deel ik het recept. Het recept voor de cake heb ik van Leukerecepten.nl gehaald, want ik was bang dat hij met mijn tactiek droog zou worden.

Ingrediënten (chocolade cakerol)

Cake:

 • 3 eieren
 • 75 gram suiker
 • 60 gram bloem
 • 1,5 eetlepel maizena
 • 2 eetlepels cacao

Vulling:

 • 1 zakje klopfix
 • 1 eetlepel suiker
 • 250 ml slagroom
 • 1 eetlepel cacao

Decoratie:

 • Chocolade
 • Poedersuiker

Bereiding

Cake
Verwarm de oven voor op 175 graden. Splits de eieren. Meng het eiwit met 3/4 van de suiker goed stijf. Meng het eigeel met 1/4 van de suiker romig. Schep het eigeelmengsel bij het eiwitmengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Nieuwe map3

Zeef de maizena, cacao en de bloem boven het mengsel en spatel er weer voorzichtig doorheen. Neem een bakplaat en giet hier het mengsel op. Zorg dat het een rechthoek wordt van ongeveer 2 à 3 cm dik. Bak af in 15 minuten.  Leg de cakerol met bakpapier naar beneden op een vochtige theedoek. Rol je hem op met bakpapier en al. (zie foto) Laat zo afkoelen.

Vulling
Mix de slagroom, suiker en klopfix tot een stevige massa. Voeg hier het cacaopoeder aan toe en spatel er door heen. Als de cakerol is afgekoeld rol je hem langzaam terug en verdeel je de vulling erover. Rol hem daarna weer dicht en laat opstijven in de koelkast.

Decoratie
Daarna zeef je poedersuiker eroverheen. Smelt daarna de chocolade in de magnetron en maak met een theelepeltje streepjes over de rol.

Je kunt natuurlijk ook nog fruit aan de vulling toevoegen of stukjes chocolade. Verdeel dan eerst de slagroom over de cakerol en daarna leg je het fruit of de chocolade erop. Eet smakelijk!

Chocolade rolcake

PS. Weet je niet hoe je eieren scheidt? Kijk dan hier! En like mijn facebookpagina om op de hoogte te blijven en extra berichten te lezen.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Cakerol met chocolade”
 1. Oh leuk! Daar zit ik ook vaak naar te kijken naar zo’n rol maken maar durf het nog steeds niet aan…volgens mij breekt de hele boel als ik dat doe.

  1. Toch eens proberen hoor, mij is het ook gelukt. Dan moet je jou ook vast en zeker lukken! 🙂 Gewoon met wat beleid kom je een heel eind. En scheurtjes bedek je met chocolade en poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *