Snelle chocoladetaart

Deze simpele chocoladetaart met 4 ingrediënten is echt simpel en lekker. Het is een ideaal recept als je meerdere taarten moet maken, want terwijl taart nummero 1 in de oven staat, maak jij deze taart. Of als je weinig tijd hebt, dan is deze taart ook lekker simpel en snel. Want er zijn maar VIER ingrediënten nodig.

Maak ik hem eerst voor mijn nichtje, nu heb ik hem voor mijn moeder gemaakt die jarig was. Met een leuke topper. Neem twee (of 1) plakje cake. Neem een stukje papier wat even groot is als de plak cake. Knip hier het (de) benodigde cijfer(s) uit. Leg op de cakeplak en snijd uit. Smeer in met chocolade en versier naar hartenlust.

Het originele recept vond ik in de Terdege, maar dat recept heb ik aangepast naar mijn eigen voorkeuren. Witte chocolade, zoals die in het recept stond, is namelijk niet zo mijn ding.

We gaan snel over naar het recept: wat heb je nodig en wat moet je doen?

Ingrediënten simpele chocoladetaart

 • 260 gram chocolate chip cookies of biscuitjes met 2 el cacao
 • 125 gram boter
 • 500 ml slagroom
 • 350 gram melk chocolade

Bereiding

Verkruimel de koekjes, bijvoorbeeld met je deegroller. Smelt de boter en doe dit bij de koekkruimels. Doe dit in de springvorm, die van mij was 20 cm doorsnede, verdeel en druk goed aan met een lepel.

Smelt de chocolade. Roer totdat er een gladde saus ontstaat. Mix de slagroom stijf en voeg deze bij de chocolade. Meng goed, maar wel voorzichtig, door elkaar. Schep het mengsel op de taartbodem en zet voor zo’n 4 uur in de koelkast.

Versier met chocolade, slagroom of met zo’n leuke topper!


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 Comments

 • Willy 26 januari 2016 at 08:58

  Hij was heerlijk Lianne!! Super bedankt!

  Reply
  • Lianne 26 januari 2016 at 09:01

   Gelukkig! Graag gedaan! 🙂

   Reply
 • Anita 26 januari 2016 at 14:59

  Vraagje mijn kleindochter Suze wordt 4 febr 2 jaar en heeft koemelk allergie heb jij toch een lekker idee voor ons

  Reply
  • Lianne 26 januari 2016 at 15:42

   Hoi Anita, ik zal even kijken of ik iets kan vinden. Er staat wel een recept voor appeltaart op de planning, dit zou eventueel kunnen. Als dat nodig is dan kan de boter vervangen worden door een speciale, koemelkvrije variant.

   Reply
 • Mariska 28 januari 2016 at 15:34

  Oh wat lekker! en maar 4 ingredienten.

  Reply
  • Lianne 29 januari 2016 at 09:45

   Ja, ideaal he! En hij was goedgekeurd door mijn proefpanel. 😉

   Reply
 • SYLVIA KUIJPERS 10 juli 2017 at 10:07

  SPANNEND. GA IK ZEKER PROBEREN. NOG GEEN OVEN WANT VOLGEND WEEK KOM MIJ NIEW KEUEKN. DAN IS TAART IN KOELKAST TOP. SUPER!!

  Reply
  • Lianne 15 juli 2017 at 15:20

   Ha Sylvia, deze taart is inderdaad ideaal als je geen oven tot je beschikking hebt. Ik hoop dat de taart lekker heeft gesmaakt of gaat smaken. 🙂

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!