Oreo in pannenkoekenbeslag

Klinkt grappig toch: oreo in pannenkoekenbeslag. Het zijn soort oliebollen gevuld met een oreo koekje. Persoonlijk denk ik dat dit misschien nog wel lekkerder is met oliebollenbeslag, maar omdat pannenkoekenbeslag minder tijd nodig heeft voordat het klaar is, is dit natuurlijk een snelle manier. Ik zou zeggen: zodra het Oud & Nieuw is en je weer oliebollenbeslag gaat maken, maar ook een paar oreo’s in oliebollenbeslag. Vet lekker denk ik! 😉

Oreo in pannenkoekenbeslag

Afijn, het idee van dit recept heb ik via social media. Sinds de komst van TikTok – heb ik zelf niet – worden er enorm veel (nieuwe) recepten geplaatst. Vaak zijn dit snelle recepten met een paar ingrediënten en dit is ook zoiets.

Ik plaats geen recept voor pannenkoeken beslag hierbij, check even op internet naar een recept of gebruik gewoon een pak uit de winkel. Kan allemaal, is geen probleem.

Met het maken van de foto’s hebben ik ook nog ontzettend lol gehad. Ik had mijn moeder gevraagd of ze een beetje poedersuiker wilde strooien, terwijl ik de foto maakte. Dat ging niet zoals gepland, zie hieronder. 🙂

Oreo in pannenkoekenbeslag

Op naar het recept!

Ingrediënten oreo in pannenkoekenbeslag

 • 1/4 deel mix voor pannenkoeken
 • 1 rol Oreo koekjes
 • poedersuiker
 • olie om in te bakken

En alsjeblieft: let op met de olie! Die is gruwelijk heet!

Bereiding

Maak het pannenkoekenbeslag klaar volgens de beschrijving op het pak of volgens jouw recept.

Zet een pan op het vuur en verwarm de olie tot 180 graden. Of maak gebruik van een friteuse. Zet een bord klaar met keukenpapier erop waar je de oreo’s op laat uitlekken.

Duw een oreo in het pannenkoekenbeslag, zorg ervoor dan rondom beslag zit. En leg deze met behulp van een vork in de olie. Laat daarna rondom goudbruin bakken. Zodra hij bruin is haal je de oreo uit de olie en laat hem uitlekken op het bord.

Strooi er daarna wat poedersuiker over en genieten maar!

Oreo in pannenkoekenbeslag


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 Comments

 • racheltjuh 3 juni 2020 at 10:00 Reply

  het ziet er super lekker uit maar denk dat spontaan het glazuur van je tanden komt zo zoet 😀

  • Lianne 5 juni 2020 at 17:09 Reply

   Haha, het is inderdaad wel zoet, maar ik vind het goed te doen. Het pannenkoekenbeslag is natuurlijk niet zo gezoet.

 • Nicole Orriëns 3 juni 2020 at 12:15 Reply

  Wat een leuk idee om dit met oreo’s te doen zeg! Ze zien er heel lekker uit.

  • Lianne 5 juni 2020 at 17:08 Reply

   Dank je! Je kunt natuurlijk elke smaak Oreo kiezen die je lekker vind, ook leuk om mee te variëren.

 • BlogEnBeauty 4 juni 2020 at 16:30 Reply

  Oh wat een leuk idee zeg, mijn meisje is dol op deze koekjes en pannenkoeken. De combinatie van beide zal betoverend zijn.

  • Lianne 5 juni 2020 at 17:07 Reply

   Nou ik zou het zeker maken voor ze. Zo lekker! 🙂

 • Simone (@simscupoftea) 5 juni 2020 at 10:17 Reply

  Oh jammie, dit lijkt me echt heel lekker. Zeker leuk voor Oud en Nieuw ook!

  • Lianne 5 juni 2020 at 17:05 Reply

   Ja is het ook en lekker makkelijk. Ja, vind ik ook: een keer wat anders dan oliebollen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: