Als er iets aparts in de folders of op het net staat wil ik het altijd uitproberen. Zo ook deze pizzavlaai, die ik zag staan in de folder van de Aldi. Ik ben ervan verzekert dat je dat ook prima zelf kunt maken, dus ik ging aan de slag. Gewapend met pizzadeeg, tomatensaus en wat lekkere ingrediënten voor de vulling maakte ik deze pizzavlaai.

Gemakkelijk is het zeker, binnen 40 minuten staat deze vlaai op tafel en dat in inclusief de oventijd. Lekker is deze taart ook. Persoonlijk vind ik het smakelijker dan pizza, dit omdat het beleg van de pizza soms wat droog kan zijn. Dat is bij deze pizzavlaai zeker niet het geval.

pizzavlaai

Ik hoop dat jullie deze zeker proberen, hij is het proberen waard!

Ingrediënten pizzavlaai
  • 1 pizzadeeg met tomatensaus Tante Fanny
  • 20 cherrytomaten
  • 5 plakken salami
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 ei
Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Neem een springvorm van 20 cm. Vet deze in met boter en bekleed met bakpapier. Neem het pizzadeeg en snijd hiervan een vierkant. Er blijft dan ongeveer 1/4 deeg over. Dit is voor de bovenkant. Leg het vierkant in de springvorm. Snijd dit aan de zijkant wat bij en verdeel het zo dat overal pizzadeeg zit in de vorm.

Verdeel het hele potje tomatensaus over de boven van de pizzavlaai. Verdeel hierover de Italiaanse kruiden. Snijd de plakken salami in stukken en verdeel dit over de saus. Snijd de cherrytomaten door de helft en leg deze helften in deze saus. Zorg ervoor dat de hele bakvorm vol ligt met de halve cherrytomaten. Neem daarna de geraspte kaas en strooi deze over de tomaten heen.

Snijd de rest van het pizzadeeg in repen. Leg deze in een raster over de bovenkant van de taart. Klop het ei los en smeer deze over de pizzadeeg repen heen. Zo krijgen ze een lekker kleurtje in de oven.

Zet de pizzavlaai voor ongeveer 25 minuten in de oven. Daarna is hij gaar en goudbruin. Is dat niet het geval? Laat dan de vlaai nog even staan. Serveer de taart warm, dan is hij het lekkerst!

Mangiare gustoso [eet smakelijk]!

pizzavlaai


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Pizzavlaai”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *