Met deze matcha miljonairskoek met chocolade breng ik nogmaals een ode aan de miljonairskoek, maar dan met een groen sausje. 😉 Wat is matcha nu eigenlijk? Matcha is een groene poederthee en staat bekend als superfood. Het potje matcha thee wat ik heb gebruikt voor dit recept heb ik ontvangen van Mr. & Mrs. Tea op de site geven ze meer informatie over het product.

matcha miljonairskoek

Onder andere geeft men aan dat matcha smaakt naar: ‘umami’. Iets wat ik nog niet ken, maar dat is de 5e wetenschappelijke smaak naast zoet, zuur, bitter en zout. Zo weer wat geleerd op de vroege morgen, late avond of in de middag. Wist jij dit? 

Eerlijk gezegd, ik vind het drankje er niet zo lekker uit zien, maar ik vind het wel tof als natuurlijke kleurstof. We weten allemaal dat gelatine niet werkt met kiwi en dat een kiwi persen niet zoveel vocht oplevert, dus aan een natuurlijke groene kleurstof is moeilijk te komen. Toch leuk om dan eens matcha te proberen. Als je het dan combineert met chocolade, tsja dan zijn de voedselvoordelen die genoemd worden sowieso weg, maar dan smaakt het voor mij een stuk lekkerder!

matcha miljonairskoek

Ingrediënten Matcha miljonairskoek
  • 80 gram biscuitjes
  • 50 gram + 30 gram boter
  • 25 gram donkerbruine basterdsuiker
  • half blikje gecondenseerde melk
  • 50 gram pure chocolade
  • 140 gram witte chocolade
  • 70 ml slagroom
  • 1 tl matcha poeder
Bereiding

Neem een cakeblik. Vet een beetje in met boter en bedek met bakpapier.

Verkruimel de koekjes in een hakmolen of keukenmachine en doe in een kom. Smelt 50 gram boter en voeg dit toe aan de koekkruimels. Meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem van het cakeblik en druk goed aan. Zet daarna in de koelkast om hard te worden.

Smelt 30 gram boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is voeg de de suiker toe. Roer goed door elkaar. Voeg daarna de gecondenseerde melk toe. Roer tot een egaal mengsel en breng daarna aan de kook. Blijf continu roeren, anders brand het aan. Na 15 – 20 minuten heb je een dikke karamel. Haal de pan van het vuur en voeg de pure chocolade eraan toe. Roer dit goed door elkaar. Verdeel daarna de chocoladekaramel over de koekjesbodem. Laat dit afkoelen in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.

Matcha topping

Doe de witte chocolade, de matcha en de slagroom in een kom en smelt dit au bain marie of in de magnetron. Roer dit goed door elkaar. Als het helemaal vermengt is verdeel het dan over het chocolade-karamel mengsel. Laat daarna opstijven in de koelkast.

Ook matcha proberen? Bestel nu bij Mr. & Mrs. Tea met 10% korting met de code ‘zoetekauw’. De actie loopt tot 8 juli.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Matcha Miljonairskoek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *